StoryEditorOCM
ŠibenikOtok Zlarin vs. Jednokratna plastika

<br /> Antiplastična borba službeno počinje u petak potpisivanjm povelje svih  trgovačkih i ugostiteljskih objekata, otočnih udruga i društava te službenih tijela na otoku koralja<br />  

Piše šibenski.hr
18. ožujka 2019. - 19:31

U petak 22.ožujka, u 16 sati, u hotelu Koralj na Zlarinu svi predstavnici trgovačkih i ugostiteljskih objekata, otočnih udruga i društva te službenih tijela potpisat će povelju kojom će najaviti službeni početak ove jedinstvene antiplastične borbe na otoku.

Podsjetimo, puna strasti i hrabrosti Ana Robb je u listopadu prošle godine pobjedivši na Adriatic Plastic Challengu, zajedno sa svojim kolegicama Natašom Kandijaš i Ivanom Kordić pokrenula cijeli val promjena i sad Zlarin službeno kreće u borbu protiv jednokratne plastike!

Vizija i glavni cilj je zamijeniti svu jednokratnu plastiku ekološki prihvatljivijim rješenjima te tako doprinijeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u prirodu.

Ovaj pilot projekt podupiru svi lokalni trgovački i ugostiteljski objekti kao i Mjesni odbor Zlarin, Turistička zajednica Zlarin, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlarin, Yacht club Zlarin, udruga "Bodulići", KUD "Koralj" te lokalno stanovništvo.

Svečana povelja koju će potpisati je ujedno i obećanje da se zaista nikada neće koristiti jednokratnom plastikom u svom poslovanju te da će podržavati i promovirati projekt "Za Zlarin bez plastike" tijekom svih kulturno - zabavnih manifestacija.

Povelju će potpisati i članice projektnog tima Ana Robb, Ivana Kordić, Nataša Kandijaš i Jelena Radošević u vidu pronalaženja alternativnih proizvoda, pružanja edukativne podrške i promocije dionika projekta na svojim web stranicama koje su već u izradi.

- S velikom željom da uspijemo u svom naumu pozivamo sve prijatelje i buduće goste otoka da nam se pridruže te da aktivno sudjeluju u svakodnevnoj borbi protiv plastike, pruka je sa Zlarina. 

 

 

08. svibanj 2024 22:14