StoryEditorOCM
ŠibenikSTUDIRAJ U ŠIBENIKU

Šest stranih studenata na Veleučilištu u Šibeniku

Piše PROMO
14. ožujka 2019. - 11:21

U sklopu europskog programa mobilnosti Erasmus+, u Šibeniku na našem Veleučilištu trenutno boravi šest inozemnih studenata iz Poljske i Rumunjske. Oni su odlučili na jedan semestar svoje matične fakultete zamijeniti Veleučilištem u Šibeniku. Boravak u našem gradu ovim mladim ljudima pružit će usavršavanje engleskog i hrvatskog jezika, sklapanje novih prijeteljstava i poslovnih kontakata, puno spoznaja o hrvatskoj kulturi i našim lokalnim običajima. Mobilnost je specifična po tome što obogaćuje i same studente na VUŠ-u koji imaju prilike doznati kako stvari funkcioniraju u drugim zemljama Europske unije, kako studenti u Poljskoj i Rumunjskoj organziriraju svoje vrijeme, koje su specifičnosti njihovih fakulteta i brojne druge zanimljivosti. Za vrijeme njihovog boravka "dodijeljeni" su im tzv. buddy studenti koji će biti u ulozi njihovih domaćina.

Studentska mobilnost ima brojne benefite kako za strane studente koji dođu na drugi fakultet, tako i za domaće studente koji ih ugošćuju na svom fakultetu. Jedan od najvećih benefita studentske razmjene je komunikacija i usavršavanje stranih jezika u međunarodnom okruženju, što ovim mladim ljudima neće manjkati. Možemo reći da Erasmus+ programom svi profitiraju.

Našim inozemnim studentima želimo da dožive našu lokalnu priču i doma sa sobom ponesu najljepše uspomene iz Krešimirovog grada. Dat ćemo sve od sebe da ova tri mjeseca provedena u Šibeniku dugo pamte.

20. travanj 2024 14:03