StoryEditorOCM
ŠibenikRođen za pogrebnika

Joško Vuković, direktor 'Čempresa' ne posustaje: Nakon svjećomata, na Kvanj stiže i - zvono

13. ožujka 2019. - 10:50

Svitu moj, ja ne znan šta je ovo došlo. Ovin našin lopovima više ništa nije sveto. Eto, policija javlja da je prije neki dan uvatilo jada i nesritnjaka, starog 51 godinu, kako je jadnoj, 76-godišnjoj starici, u crkvi dok se ova molila, ukra iz torbe novčanik, a iz njega 460 kuna i osobne isprave, kartice i već što je jadna žena imala i u njemu nosila.

U ovom divljaštvu koje pari da je svuda oko nas, više nije vijest da se nešto razbilo i uništilo, nego je vijest da nije. Vijest je da uredno funkcionira svjećomat na šibenskom groblju Kvanj, već četiri-pet miseci i da ga nitko nije razbija i oštetija.

- Jesan, toga san se baš boja, kad smo ga užežin Dana mrtvih i blagdana Svih svetih postavljali, da će doć divljaci i razbit ga ili oštetit, ali fala Bogu, nisu. Je, imaju kamere koje snimaju, al imaju kamere i na banci pa svejedno u nju provale, a kako neće ode na Kvanj, di iza tri ure popodne nema niko - kazao nam je Joško Vuković, direktor "Čempresa", zadovoljan što se ovaj "ižinj" na zadnjem počivalištu šibenskih pokojnika primio i što ga Šibenčani gotovo svakodnevno koriste.

"Ima tu ljudi, naročito bakica, koje dođu pješke obići grobove svojih pokojnika, ubace unutra 'medu', kovanicu od pet kuna, dobiju za nju svijeću, zapale je, pomole se na grobu, utješe..." - veli nam.

I dodaje kako tu nema neke velike zarade za "Čemprese", skupi se nekih 200 – 300 kuna na mjesečnoj bazi, kako koji misec, ali tu zarada nije najbitnija. Bitno je da naši ljudi imaju prikladan sadržaj, da dižemo komunalni i civilizacijski standard počivališta naših dragih i milih, i našeg lipog grada, koji ćemo isto jednog dana ostavit našoj dici i unucima, veli nam nadahnuto Vuković.

Od njega doznajemo i novitadu kako uskoro iz Italije na Kvanj dolazi i zvono, što ga dosad nije bilo, a koji je naručio još prije dva miseca. Montirat će ga jedna firma iz Kaštela, na mrtvačnicu, pa će onima koji žele vjerski sprovod, ili onima koji samo žele zvono, odsad zvonit i brecat, kao da gore na Kvanju imaju kapelu. Ko neće, ništa, na volju njemu i njegovim najbližima.

Evo, ja predlažen gradonačelniku Željku Buriću i šefu stranke Nediljku Dujiću: Onako kako su predsjednika Tita birali za doživotnog predsjednika, šefa države i partije, tako bi i Joška Vukovića tribalo birat za doživotnog direktora "Čempresa". On je rođen za ovi posal.

19. travanj 2024 09:05