StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Stigla "mala" hitna za pružanje pomoći u staroj gradskoj jezgri; Uskoro stiže i jedan od šest brzih brodova (FOTO+VIDEO)

Piše Šibenski.hr
6. ožujka 2019. - 15:56

Šibensko – kninski župan Goran Pauk danas je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću predao ključeve novog sanitetskog vozila, posebno prilagođenog za pristup staroj gradskoj jezgri Grada Šibeniku.

Riječ je o posebno prilagođenom sanitetskom vozilu marke Piaggo Porter Combi Van Glass, Multitech 1.3, Euro 6, koje može prometovati kroz većinu uskih ulica i trgova u staroj gradskoj jezgri. Ovo je prvo i zasad jedino vozilo u Republici Hrvatskoj ovakvih gabarita, a medicinska oprema ovog vozila u potpunosti odgovara standardnom sanitetskom vozilu za pružanje hitne medicinske pomoći. Vozilo u vrijednosti 280 tisuća kuna nabavljeno je iz decentraliziranih sredstava Šibensko-kninske županije.

„Ovakvo vozilo će zasigurno podići standard pružanja hitne medicinske pomoći u gradu Šibeniku, te podići kvalitetu kako medicinske tako i turističke ponude“, kazao je župan Goran Pauk prilikom primopredaje.

Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije posljednjih nekoliko godina, poglavito za vrijeme turističke sezone bilježi rast intervencija u šibenskoj gradskoj jezgri, koja po svojoj konfiguraciji onemogućava pravodobni pristup sanitetskim vozilima pacijentima kojima je potrebna liječnička intervencija te će korištenjem ovog sanitetskog vozila liječnička intervencija u samom centru Šibenika biti dostupnija, brža i efikasnija.

„Od Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu smo zatražili da izda Izuzeće od Standarda medicinskog automobila za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe u RH, kako bi naš Zavod mogao pristupiti nabavi takvog vozila. Nakon što smo dobili odobrenje za nabavku takvog vozila isti smo i nabavili“, pojasnio je ravnatelj Zavoda Tomislav Jukić te napomenuo da je u tijeku raspisivanje međunarodnog natječaja od strane ministarstva zdravstva za nabavku šest brzih plovila za potrebe HMS od kojih bi jedno trebalo biti stacionirano u Šibeniku.

Primopredaju novog vozila za šibensku hitnu pomoć pogledajte na LINKU

25. travanj 2024 09:35