StoryEditorOCM
ŠibenikŽeliš li se mijenjati za mjesto?

I Šibenik se uključio u hvale vrijednu kampanju: Ne otimajte parking invalidima!

Piše SD
5. ožujka 2019. - 13:03

Šibenski Gradski parking uključio se u kampanju "Želiš li se mijenjati za mjesto" pa će na 54 parkirna mjesta za invalide postaviti ploču s tim sloganom kako bi apelirali na vozače da ne parkiraju na mjesta predviđena za invalidne osobe, ukoliko to nisu. Kampanju su na šibenskoj pijaci predstavili direktor Goran Bulat i gradonačelnik Željko Burić.

- Započinjemo s kampanjom "Želiš li se mijenjati za mjesto" koju je inicirao Split parking, a riječ je o hvalevrijednoj kampanji koja upućuje na to koliko je važno ostaviti parkirno mjesto za invalidne osobe. Ovom kampanjom želimo apelirati na vozače i njihovu savjest da su ova mjesta potrebna ljudima koji teže izlaze iz automobila i za to im je i osigurano parkirno mjesto s dodatnom širinom od jednog metra. Apelirajući na svijest vozača nadamo se da ćemo smanjiti, odnosno olakšati mogućnost pronalaska mjesta za osobe kojima je to stvarno potrebno - kazao je direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

Grad Šibenik od 1112 ukupnih parkirnih mjesta ima 54 parkirna mjesta za osobe s znakom pristupačnosti, što je 4,85 posto. Kako je kazao Bulat, zakon propisuje da parkirnih mjesta za invalide mora biti od 3 do 5 posto, te je istaknuo da je Šibenik po tom pitanju u gornjem maksimumu.

Gradonačelnik Burić kazao je kako je riječ o izuzetnoj akciji te pozvao sve vozače da se drže propisa. Inače, glavni cilj kampanje, kojoj su se priključili gradovi diljem Hrvatske, je osvijestiti građane o važnosti poštivanja propisanih parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom.

24. travanj 2024 11:11