StoryEditorOCM
ŠibenikMuke s katamaranom

Žirjani i Kaprijani prosvjedovali ispred šibenske gradske uprave: Oduzmite koncesiju za brzobrodsku liniju (FOTO)

Piše Šibenski.hr
21. veljače 2019. - 12:24

Mještani otoka Žirja i Kaprija mirno su prosvjedovali u četvrtak prijepodne ispred zgrade šibenske Gradske uprave.

Cilj prosvjeda je oduzimanje koncesije tvrtki Catamaran line d.o.o. Split, zbog toga što njihovi katamarani svako malo ne mogu isploviti s otoka ili doploviti do Kaprija i Žirja .

- Tvrtka Catamaran line d.o.o. iz Splita, koncesionar državne brzobrodske linije Žirje-Kaprije-Šibenik od dobivanja koncesije ne uspijeva održavati redovnu i sigurnu svakodnevnu brodsku liniju, pa čak ni uvođenjem zamjenskih brodova u zadnji tren prije zakonskog roka za gubitak koncesije. Umjesto da energiju i sredstva utroše za popravak starih neispravnih brodova, oni energiju i sredstva troše da nas i Vas uvjere kako imaju ispravne i sigurne brodove, ali da je problem u položaju uvala na otocima i južnim i zapadnim vjetrovima koji pušu – poručili su prosvjednici među kojima su i gradski vijećnik Anton Dobra (Bandić 365) i Goran Grguričin, predsjednik Otočnog sabora Šibensko-kninske županije, a potporu su im došli dati i gradonačelnik Željko Burić te njegov zamjenik Danijel Mileta. 

Oni su kazali da im je dosta izoliranosti te da žele biti ravnopravni građani kao i svi ostali stanovnici gradskih četvrti grada Šibenika i Županije Šibensko-kninske.

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE OD PETKA, 22.VELJAČE

20. travanj 2024 06:37