StoryEditorOCM
ŠibenikSastanak

Slovenski koncesionar brodogradilišta Šibenik kod gradonačelnika Burića: Iskra ima velike ambicije u jačanju brodograđevne i remontne djelatnosti u Šibeniku

Piše Šibenski.hr
13. veljače 2019. - 15:24

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, sa suradnicima, primio je danas novog koncesionara brodogradilišta Šibenik – predsjednika Uprave Iskra d.d. Dušana Šešoka i direktora Iskra brodogradilišta 1 d.o.o. Matiju Šešoka. Sastanku su nazočili i Roko Vuletić, predsjednik Uprave NCP Grupe te Čedo Petrina, ravnatelj Lučke uprave šibenik. Tema sastanka bili su planovi novog koncesionara te buduće investicije na području brodogradnje u Šibeniku.

- Iznimno nas je obradovala vijest što ste prepoznali perspektivu i velike mogućnosti razvoja šibenskog brodogradilišta. Grad Šibenik stoji vam na raspolaganju kao partner i suradnik u razvoju vašeg poslovanja i daljnjem širenju proizvodnje. Šibensko gospodarstvo se oporavilo i čini 30 posto u ukupnim prihodima, stoga nam je drago da se kontinuirano otvaraju mogućnosti za nove investitore.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te predstavio projekte koji će se uskoro realizirati u blizini šibenskog brodogradilišta.

 

 

Predsjednik Uprave Iskra d.d. Dušan Šešok zahvalio se gradonačelniku na prijmu te istaknuo kako tvrtka ima velike ambicije u jačanju brodograđevne i remontne djelatnosti u Šibeniku kroz ulaganja u nove tehnologije.

- Želja nam je biti dugoročni strateški investitor te uspostaviti korektan odnos prema Gradu Šibeniku i svim našim poslovnim partnerima te zaposlenima.“, kazao je Šešok.

Podsjetimo, Ministarstvo mora pomorstva i infrastrukture sklopilo je sukladno odluci Vlade RH, početkom veljače Ugovor o prijenosu koncesije pomorskog dobra luke posebne namjene – brodogradilište Šibenik, s dosadašnjeg koncesionara NCP Remontno brodogradilište Šibenik u stečaju na novog koncesionara Iskra brodogradilište 1 d.o.o.

 

 

20. travanj 2024 04:11