StoryEditorOCM
ŠibenikSveti Nikola Tavelić u kamenu

Skulptura visine 120 centimetara, čija je izrada povjerena Veni Jerkoviću, akademskom kiparu, bit će u rujnu ove godine postavljena u nišu na pročelju crkve svetog Frane u Šibeniku

5. veljače 2019. - 12:29

Kamena skulptura svetog Nikole Tavelića visine 120 centimetara, čija je izrada povjerena Veni Jerkoviću, akademskom kiparu, bit će u rujnu ove godine postavljena u nišu na pročelju crkve svetog Frane u Šibeniku.

Najavljeno je to sjednici Izvršnog odbora proslave jubileja "50. godina od kanonizacije prvog hrvatskog sveca, sv. Nikole Tavelića (1970. - 2020.)", održanoj u samostanu svetog Frane u Šibeniku. U protekle dvije godine priprave za jubilej, istaknuo je na skupu fra Ivan Bradarić, rektor nacionalnog svetišta Nikole Tavelića, uspjelo se u nakani senzibiliziranja javnosti za svetog Nikolu Tavelića, čiji se svetački lik, kako je kazao rektor, vratio u živote vjernika.

Središnja proslava jubileja održat će se, suglasili su se članovi Odbora, 21. lipnja iduće godine u Šibeniku, na 50. godišnjicu kanonizacije svetog Nikole Tavelića u Rimu, a jubilarna godina u kojoj će se replika najstarije svečeve slike te moćnik s relikvijom izlagati na štovanje po župama Šibenske biskupije otvorit će se 14. studenoga ove godine, na blagdan svetog Nikole Tavelića.

19. travanj 2024 13:43