StoryEditorOCM
ŠibenikNe propustite

Evo gdje možete lijepo provesti subotu i nedjelju: slobodan ulaz, posebna ponuda bistroa Barone i dječje radionice ovaj vikend na Tvrđavi Barone!

Piše Šibenski.hr
1. veljače 2019. - 14:27

Prvi vikend u veljači provedite na Tvrđavi Barone! Povodom obilježavanja treće godine od otvorenja revitalizirane tvrđave, posjetiteljima je u subotu i nedjelju, 2. i 3. veljače, slobodan ulaz na Tvrđavu Barone.

Posebna ponuda vrućih napitaka i slatkih zalogaja za ugrijati hladne i tmurne zimske dane očekuje posjetitelje u bistru Barone, a kako se vikendu najviše vesele oni najmlađi za njih je JU Tvrđava kulture Šibenik osmislila niz edukativnih programa i sadržaja pod imenom Moja tvrđava znanja.

Tematski raznolike i prilagođene različitim uzrastima, interaktivne radionice održavati će se svake subote u veljači tokom prijepodnevnih sati.

Ove subote, 2. veljače na rasporedu su dvije: u 10:30 sati biti će održana radionica „Moj novčić" u kojoj će vrijedne ruke mladih sudionika od gline izrađivati vlastiti bagatin, dok će kroz drugu radionicu „Upoznajmo zaboravljeno oružje", s početkom u 12:00 sati, djeca imati priliku naučiti o različitim vrstama oružja korištenim na tvrđavama kroz povijest. Navedene radionice primjerene su za uzrast od 7 godina naviše, a broj sudionika je ograničen.

Zainteresirani za radionice prijave mogu slati na mail adresu Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, klub.prijatelja@tvrdjava-kulture.hr [HYPERLINK: mailto:klub.prijatelja@tvrdjava-kulture.hr], uz naznaku za koju radionicu se prijavljuju. Temeljeni na učenju kroz igru, programi radionica Moja tvrđava znanja predstavljaju i tumače baštinu šibenskih tvrđava na inovativne načine prilagođene dječjem uzrastu.

Kroz radionice djeca će otkriti kako se živjelo u srednjovjekovnom Šibeniku i na njegovim tvrđavama, naučiti o najvažnijim događajima i ličnostima u povijesti grada i upoznati se s oružjem koje su imali vojnici na tvrđavama u srednjem vijeku.

Osim toga, mogu se okušati u izradi vlastitog bagatina, postati kraljevski pisari na jedan dan, ili vrsni poznavaoci mediteranskog začinskog bilja i aroma koje su često tajna lokalnih gastronomskih specijaliteta.

Cilj radionica je nove generacije posjetitelja tvrđava potaknuti da dožive i razumiju vrijednost spomeničke i kulturne baštine, uz naravno dobru zabavu na Tvrđavi Barone!

Detalje o radioničkom programu Moja tvrđava znanja pročitajte na web stranici Tvrđave Barone. [HYPERLINK: http://www.barone.hr/stranice/moja-tvrdjava-znanja/19.html]

20. travanj 2024 14:03