StoryEditorOCM
ŠibenikSastali se kod gradonačelnika

Od nove pedagoške godine iz gradske blagajne više novaca za subvencioniranje boravka djece u privatnim i vjerskim vrtićima

Piše šibenski.hr
11. siječnja 2019. - 18:14

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima održao je u petak  sastanak s predstavnicima pet predškolskih ustanova čiji osnivač nije Grad Šibenik - DV „Žižula“, DV „Brat Sunce“, DV „Osmijeh“, DV “Blažena Hozana“ te DV „Sunce“.  Na sastanku je postignut zaključak o jačanju partnerskog odnosa i nastavku suradnje između Grada Šibenika te privatnih i vjerskih vrtića.

Uz suglasnost predstavnika vrtića, zaključeno je kako će se već u idućoj pedagoškoj godini, u okviru proračunskih mogućnosti, povećati sufinanciranje boravka djece u privatnim i vjerskim predškolskim ustanovama.

Također je dogovoren nastavak intenzivnih razgovora kako bi se dugoročno ostvario zajednički cilj izjednačavanja statusa vrtića čiji je osnivač Grad Šibenik i vrtića drugih osnivača koji djeluju na području grada Šibenika. 

Na sastanku je istaknuto kako će Grad Šibenik nastaviti ulagati u modernizaciju objekata dviju gradskih predškolskih ustanova.

24. travanj 2024 06:45