StoryEditorOCM
ŠibenikViše neće biti "solo igrač"

Veliki transfer na šibenskoj političkoj sceni: Anton Dobra prelazi u stranku Milana Bandića

28. prosinca 2018. - 13:57

Anton Dobra, nezavisni vijećnik šibenskoga Gradskog vijeća, izabran s liste SDP-a na zadnjim lokalnim izborima, mogao bi biti ključni čovjek Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365 za Šibensko-kninsku županiju.

Neizravno, potvrdio nam je to i sam Dobra, napominjući kako je bio pozvan na razgovor u Zagreb, s vodećim ljudima Bandićeve stranke, koja ima ambicije širiti se po Hrvatskoj osnivanjem novih podružnica, pa i u Šibensko-kninskoj županiji.

– Prerano je još o tome govoriti – kaže ne osobito uvjerljivo Dobra, kojemu bez sumnje imponira interes koji je stranka zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića pokazala za njega.

– Istina je samo da sam prije 20-ak dana razgovarao s prvim ljudima te stranke i da smo u nekoj vrsti pregovora, a što će biti dalje, vidjet ćemo – čuva se Dobra od viška riječi.

Ipak, na pitanje po čemu mu je Milan Bandić blizak, dijele li isti svjetonazor ili što već, Dobra uz osmijeh odgovara:

– U biti, Bandić mi je najbliži jer miri lijeve i desne, a to je i moja ambicija. Naravno, raduje me da su ljudi iz stranke Milana Bandića u meni prepoznali čovjeka koji dobro radi svoj posao, rekli su mi da me već neko vrijeme prate, da imam veliku medijsku vidljivost i da im se sviđa kako radim – zadovoljno će Dobra, uskoro po svoj prilici prvi Bandićev čovjek za Šibensko-kninsku županiju.

Bit će to prava akvizicija za Bandićevu ekipu jer je ovaj privatni poduzetnik, sa zanimljivim iskustvom u ugostiteljstvu, dosad prošao HDZ i SDP, a čini se da je to za Stranku rada i solidarnosti dobitna karta.

Dobra je svojedobno bio član HDZ-a, a onda je uoči zadnjih lokalnih izbora, na preporuku Franka Vidovića, prihvatio kandidaturu za dogradonačelnika Šibenika kao SDP-ov igrač, a na listi SDP-a ušao je i u šibensko Gradsko vijeće.

HDZ je dobio gradonačelnika, i nedugo nakon konstituiranja GV-a pukla je "ljubav" sa SDP-om, a Dobra prešao u nezavisne vijećnike i s te pozicije početno djelovao gotovo kao glasnogovornik HDZ-a, dok se nije profilirao i "otrgao s lanca" te počeo funkcionirati kao "solo igrač", bliži opoziciji negoli HDZ-ovoj vladajućoj većini.
 

19. travanj 2024 00:49