StoryEditorOCM
ŠibenikOlakšanje za poduzetnike

U staroj gradskoj jezgri će se prepoloviti spomenička renta, a neće se plaćati ni zakup za štekate od studenog do travnja; Dobre vijesti i za privatne iznajmljivače

Piše Šibenski.hr
24. prosinca 2018. - 19:50

Na prijedlog Obrtničke komore Šibensko- kninske županije, Grad Šibenik je definirao mjere za olakšanje poslovanja poduzetnicima koji posluju na području stare gradske jezgre, a za vrijeme trajanja građevinskih radova na izgradnji podzemne garaže i uređenja glavnog gradskog trga Poljana. Tim povodom su se danas u Gradskoj upravi sastali gradonačelnik Željko Burić i predsjednik OK Šibensko- kninske županije Joso Smolić.

- Cilj nam je poduzetnicima i obrtnicima osigurati što povoljnije uvjete poslovanja te ih potaknuti na cjelogodišnji i kontinuirani rad. Želja nam je da naša gradska jezgra živi svih dvanaest mjeseci te da se razvijaju aktivnosti koje nisu samo sezonskog karaktera.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Usuglašeno je da će se iznos spomeničke rente koji su do sada plaćali obrtnici i poduzetnici koji posluju u starom gradu prepoloviti. Zakupnine javnih površina za štekate u razdoblju od studenog do travnja za lokacije u Kalelargi i Masnoj ulici te u pridruženim ulicama, neće se naplaćivati.

Također, u istom razdoblju poslovni subjekti će se osloboditi plaćanja komunalne naknade.

Definirano je i da se visina dosadašnjeg iznosa paušalnog poreza na dohodak za privatne iznajmljivače soba, stanova i apartmana na području grada Šibenika neće mijenjati.

- Zadovoljni smo što je Gradska uprava prepoznala problem te izlazi u susret poduzetnicima. Ove mjere su konkretan materijalni poticaj, ali i znak da se trud poduzetnika cijeni te da je njihov doprinos zajednici vrijedan- rekao je Joso Smolić, predsjednik OK Šibensko- kninske županije.

Primjeni mjera prethodit će izmjene postojećih Odluka koje treba usvojiti i Gradsko vijeće Grada Šibenika u siječnju 2019.g. Odlukom će biti preciziran i popis ulica u kojima su površine izuzete od plaćanja naknada za zakup.

19. travanj 2024 01:56