Već po tradiciji, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik i ove godine organiziraju pripremu bakalara na otvorenom, ispred zgrade Šibenskog kazališta na Badnjak 24. prosinca u 10 sati.
- Priprema bakalara na tradicionalni način dar je svih obrtnika Šibensko-kninske županije a osobito članova Udruženja obrtnika Šibenik, građanima Šibenika kako bi im na taj način uljepšali Badnjak. Uz bakalar i kuhano vino ove godine pripremat ćemo i fritule a za dobro raspoloženje pobrinut će se i Šibenska narodna glazba“ istaknuo je danas na konferenciji za novinare Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore šibensko-kninske županije.
Za pripremu tog blagdanskog jela bit će utrošeno preko 100 kilograma bakalara, 300 kilograma krumpira, 10 litara maslinovog ulja i neizbježni češnjak, peršin i ostali začini. Osim za građane Šibenika, Županijska obrtnička komora donirat će bakalar za Badnjak Caritasovoj pučkoj kuhinji u Šibeniku i Kninu kako bi svaki od ukupno 320 korisnika pučkih kuhinja dobio svoju porciju bakalara.
Iz Županijske obrtničke komore i Udruženja obrtnika Šibenik pozivaju građane da im se u ponedjeljak ujutro pridruže u što većem broju te tako uz dobru hranu i glazbu na Badnjak ožive staru gradsku jezgru Šibenika.“