StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Doznajte kako je bilo na obilježavanju 60 godina od osnutka "Gimnazijalca"; Zaigrali Rora i Pauk, zapjevao Nalis (FOTO)

Piše Šibenski.hr
14. prosinca 2018. - 20:16

Šibensko – kninski župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović danas su u Gimnaziji Antuna Vrančića prisustvovali svečanoj proslavi 60 godina postojanja školskog sportskog društva „Gimnazijalac“.

Voditelji svečanog programa bili su šibenski novinarski bard Ivo Mikuličin i učenica Gimnazije Nika Marković dok je svečanost uveličao nastup klape Gimnazijalke.

Prigodnim riječima, okupljene su pozdravili ravnatelj Josip Paić te umirovljeni profesor tjelesnog odgoja i bivši predsjednik Društva Ivica Slipčević, koji se prisjetio najznačajnih uspjeha i članova „Gimnazijalca“, nakon čega se uzvanicima obratio i župan Pauk.

„Dugogodišnji rad i uspjeh ŠSD „Gimnazijalac“ dokazuje poznatu činjenicu, da su učenici šibenske gimnazije među najuspješnijima u čitavoj Republici Hrvatskoj. Ova ustanova dala je značajan broj intelektualaca, umjetnika i sportaša koji su svojim radom i stvaralaštvom obogatili i oplemenili ne samo javni život Šibenika i Županije već i šire.“ kazao je župan i poželio da se uspješni rezultati nastave i u godinama koje dolaze.

Tijekom svečanosti dodijeljene su zahvalnice za odanost i doprinos Društvu njegovim sadašnjim i bivšim članovima ali i ravnateljima Gimnazije te su se tom prigodom okupljeni prisjetili njezinih preminulih bivših ravnatelja prof. Ive Livakovića i Vlatka Sabionija.

Zahvalnicu u ime obitelji Milivoja Petkovića, osnivača Društva primio je Ante – Mile Nakić koji se ujedno zahvalio u ime svih nagrađenih te obećao da će priznanje dostaviti obitelji Petković koja živi u Dubrovniku.

Nakon završetka službenog dijela svečanosti, u sportskoj dvorani, župan Pauk je zajedno sa bivšim članovima Društva odmjerio snage u nogometnoj utakmici sa mladim Gimnazijalcima.

20. travanj 2024 02:19