Šibenik Gradonačelnik Burić održao sastanak s predstavnicima Elektre; Kako ubrzati postupak elektrifikacije za stotinjak objekata na zapadnom dijelu Žirja

Šibenik

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić održao je danas sastanak s predstavnicima Elektre Šibenik, na temu elektrifikacije zapadnog dijela otoka Žirja. Uz predstavnike Elektre: Emila Živkovića, opunomoćenika za obavljanje poslova direktora, Radu Gulama i Stipu Klarića, na sastanku su nazočili gradski vijećnik Anton Dobra te pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Miro Lucić.

Burić je istaknuo kako Grad Šibenik, u okviru svojih ovlasti, stoji na raspolaganju Elektri u predstojećim radnjama oko navedenog projekta te će preuzeti koordinacijske aktivnosti kako bi se ubrzao postupak elektrifikacije za oko stotinjak objekata na Žirju.

„Otok Žirje integralni je dio Grada Šibenika, gradska četvrt koja nipošto ne smije biti zapostavljena. Stoga moramo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da se ovaj dugogodišnji problem riješi kako bi stanovnicima navedenog dijela otoka Žirija osigurali kvalitetne uvjete života u skladu sa standardom življenja 21.stoljeća.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Gradski vijećnik Anton Dobra napomenuo je kako se mještani Žirja sve više okreću turizmu zbog čega bi ovaj problem trebalo prioritetno riješiti.

Predstavnici Elektre kazali su kako je Nacrtom prijedloga Idejnog rješenja izgradnje elektroenergetskih objekata predviđena izgradnja dviju transformatorskih stanica na otoku Žirju, izgradnja priključnih kabelskih vodova te izgradnja osnovne niskonaponske mreže. U tijeku je izrada geodetskih podloga nakon čega će Elektra Šibenik podnijeti zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole. Očekuje se kako bi navedena procedura trebala biti okončana tijekom 2019. godine nakon čega bi se pristupilo izvođenju radova.

Također, iz Elektre Šibenik uputili su zamolbu stanovnicima otoka Žirja za podnošenjem zahtjeva za priključenje na sustav napajanja električnom energijom, kako bi se utvrdio realan interes korisnika buduće mreže.

Naslovnica Šibenik

Najčitanije

Lagali ga i prevarili Krhki, slabašni starčić (85) s golemim transparentnom prosvjeduje pred šibenskim sudom: Neću od svoga odustati nikad, svaki dan ću dolaziti dok ne dobijem pravdu!

Krhki, slabašni starčić (85) s golemim transparentnom prosvjeduje pred šibenskim sudom: Neću od svoga odustati nikad, svaki dan ću dolaziti dok ne dobijem pravdu!
Boris Južinić, krhki, slabašni 85-godišnjak iz Šibenika, ponovno je, nakon gotovo četiri godine, stao s golemim ...
Krhki, slabašni starčić (85) s golemim transparentnom prosvjeduje pred šibenskim sudom: Neću od svoga odustati nikad, svaki dan ću dolaziti dok ne dobijem pravdu!