StoryEditorOCM
ŠibenikVinoplod Vinarija d.d. agresivnije kreće s marketingom

Veseli Jure i "Gemišt" prvi su korak u velikim planovima tvrtke u predstečaju

Piše Katarina Rudan
19. studenog 2018. - 16:37

U podrumu Vinoploda Vinarije d.d. Šibenik danas je predstavljen video spot "Gemišt" koji promovira njihov brend, vino Jure.

- Ideja je došla od Vodičanaca, Kreše Španje i Ante Tonija Lasana, koji su autori pjesme. Video spot napravio je Jurica Cindrić, a osim našeg vina Jure u spotu se pojavljuje i Bore Šprljan Fabo koji ima poveznicu s našim Jurom, njegov lik tetoviran na ramenu. Tko je autor veselog Jure, šibenskog težaka na etiketi boce, nije nam poznato. No, poznato je da je prva boca Jure iz Vinoploda izišla 1964.godine, rekao je glavni direktor poduzeća Damir Lasan.

Jurnih "tri minute" stigle su, eto,  54 godine kasnije. Direktor Lasan osvrnuo se i na trenutno stanje u poduzeću u kojem je u svibnju ove godine odlukom Trgovačkog suda u Zadru, a na traženje Vidnoploda Vinarije, otvoren predstečajni postupak.

- Najveći vjerovnik je SPV za sanaciju, koji je preuzeo potraživanja od Jadranske banke, a koji od Vinoplod Vinarije potražuje oko 45 milijuna kuna. To je naš kreditni dug kojeg smo naslijedili od Jadranske banke. Dugovanja prema državnom proračunu iznose 16,6 milijuna kuna na ime trošarina i PDV-a. Napravili smo plan restrukturiranja i čekamo prvo ročište, a u međuvremenu redovito poslujemo, rekao je Lasan.

- Pred našu redovnu godišnju skupštinu koja je održana u rujnu, radili smo analizu poslovanja za prvih osam mjeseci, koja je pokazala da je operativna dobit oko 1,5 milijuna kuna, a na razini prvih deset mjeseci je nešto više od tog iznosa. Iza nas je berba i nakon više od deset godina otkupili smo preko 120 vagona grožđa, tako da imamo dovoljno zaliha za iduće dvije godine poslovanja, kazao je Lasan.

Pohvalio se i sudjelovanjem na 28. Sabatini koja je nedavno održana na Malom Lošinju, te priznanjima koje su njihovi proizvodi osvojili. Liker od aronije i pelinkovac okitili su se zlatnim medaljama za kvalitetu, doku su srebrne dobile poznata šibenska travarica i za liker od višnje.

- Ponosni smo na ova priznanja za koja su najzaslužnije naše kolegice, enologinje Mandica Erceg i Sanja Peran. Nadalje, idemo u susret 60-toj godišnjici Vinoploda koju obilježavamo iduće godine i nadamo se da ćemo na najbolji mogući način proslaviti naš 60-ti rođendan, rekao je Lasan i dodao da će uprava puno više energije nego do sada uložiti u marketing.

- Pošto sam ljubitelj Jure i nikad drugo vino u životu nisan pija, e onda san ga lipo iztetovira. Bilo je to prije devet godina i nije mi ža. Ni što ga pijen ni što san ga iztetovira. A moran vam reći da san se dok smo snimali spot napija soka od jabuke za cili život. Nije glumcima lako, sad i razumin. Ma trideset pitin ponovo san mora pit sok. A šta mislite kakav bi bio da sn pija Juru, rekao nam je simpatični Vodičanin Bore Šprljan Fabo.

 

 

 

 

22. travanj 2024 14:00