StoryEditorOCM
ŠibenikKomemoracija Grgi Renji

Brojni znanci i prijatelji, rodbina i obitelj oprostili se od šibenskog vaterpolskog zanesenjaka; Otišao je dobar čovjek bez kojega u Crnici ništa više neće biti isto

14. studenog 2018. - 19:07

Obitelj, rodbina te brojni prijatelji i znanci na komemoraciji na šibenskom Gradskom groblju Kvanj u srijedu su se oprostili od Grge Renje, koji je iznenada preminuo u 67. godini u noći s nedjelje na ponedjeljak. Renje je pola stoljeća svog života posvetio šibenskog vaterpolu, točnije VK "Solarisu" u kojem je bio igrač, trener i funckionar.

Od Renje se prigodnim riječima oprostio Perica Bukić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza. Bukić je u ime cijele hrvatske vaterpolske obitelji izrazio sućut obitelji Renje:

- Grgo je bio odličan golman, jako dobar igrač, trener i sportski funkcionar. Međutim, kada god bi netko spomenuo njegovo ime, svi bi odmah rekli- Grgo je dobar čovik, Grgo je duša od čovika. Eto, tako ćemo mi pamtiti našeg Grgu- kazao je Bukić i nastavio:

- Kroz naš klub prošlo je je čitav niz igrača i trenera. No, ta Crnica i bazen u Crnici nikada neće biti isti bez dva čovjeka- Grge Renje i Danka Jerkovića- Doktora- poručio je Bukić.

On se sjetio i svojih igračkih početaka koji su naravno vezani uz Grgu Renju:
- Bilo je to u lito 1978. kada je nas desetak klinaca prvi put u životu vidjelo žutu vaterpolsku loptu. Grgo nas je dočekao na bazenu i poručio da ako se budemo ozbiljno bavili sportom možemo dosegnuti najviše razine. Tako je i bilo. Kroz Grgine ruke prošlo je na stotine djece, od kojih su neki postali svjestki prvaci, igrali olimpijska finala... Oni su uz rad s Grgom odrastali u igrače, muškarce, ljude... Prolazili su cijeli svijet i svaki put kada bi se vratili na bazenu u Crnici bi ih dočekivala dva čovjeka- Grgo i Doktor. Renje je bio trener u doba vjerojatno najvećih uspjeha Solarisa, kada smo se s Partizanom borili za titulu prvaka Jugoslavije. Međutim, Grgi je uvijek bilo najdraže raditi s mladima- rekao je Bukić.

Najtrofejniji hrvatski vaterpolist je istaknuo kako je Renje ostavio dubok trag u vaterpolu, tim više što je njegovo poimanje sporta bilo romantičarsko:

- Svi koji smo ga poznavali možemo samo kazati: Hvala ti dragi naš prijatelju za sve što si dao za šibenski Solaris, hrvatski vaterpolo i za sve nas pojedinačno- zaključio je Bukić.

Grgo Renje je sahranjen na mjesnom groblju kod Gospe u Vrpolju.

27. travanj 2024 01:32