StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

SDP uputio otvoreno pismo gradonačelniku Željku Buriću: Počnite s uređenjem dječjeg igrališta "Rasadnik" na Vidicima

Piše Šibenski.hr
12. listopada 2018. - 14:27

Šibenski SDP uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Šibenika Željku Buriću na temu uređenja dječjeg igrališta „Rasadnik“ na Vidicima. Pismo koje potpisuje Ivan Rajić, potpredsjednik šibenskog SDP-a prenosimo u cjelosti:

Poštovani gradonačelniče,

na inicijativu velikog broja roditelja, baka i djedova, kao i nogometnih sportskih rekreativaca, a koji svi gravitiraju omiljenom dječjem igralištu na Vidicima, popularnom „Rasadniku“, obraćam Vam se kako bih apelirao na što hitnije postavljanje umjetne trave na malonogometno igralište u sklopu spomenutog dječjeg igrališta.

Naime, umjetna trava uklonjena je također kao rezultat građanskog negodovanja oko prijašnjeg stanja nogometnog terena, da bi isti građani u nevjerici dočekali da ste Vi kao gradonačelnik, kao i aktualno vodstvo gradske četvrti Vidici, očito zaboravili na potrebe djece i sportskih rekreativaca za igrom i rekreacijom.

Preko šest mjeseci ste, uključujući cijelo ljeto i školske ljetne praznike, ostavili nogometno igralište u Rasadniku bez umjetne trave, što je za sve odgovorne u ovoj cijeloj priči vrlo sramotno i neodgovorno.

Gradonačelniče, prije par dana razmjenjujete ovlasti sa Vašim prvim suradnicima, te sa gradskim tvrtkama, a i oni s Vama, oko održavanja dječjih i rekreativnih sportskih igrališta. Dok se Vi prepucavate, a to sad već traje neugodno dugo, roditelji koji plaćaju od i onako povećanu komunalnu naknadu, ne dobivaju komunalni razvoj i kvalitetna komunalna rješenja. Za to ste odgovorni Vi gradonačelniče, aktualna gradska vlast, kao i predsjednici većine gradskih četvrti i mjesnih odbora, koji o ovakvim temama ne vode nikakvu brigu.

Grad Šibenik kao prijatelj djece ne zavrjeđuje ovakvu nebrigu za uređenjem dječjih igrališta! Pozivam Vas gradonačelniče da počnete raditi bar nešto po tom pitanju. Počnite s uređenjem dječjeg igrališta „Rasadnik“!

19. travanj 2024 14:25