StoryEditorOCM
ŠibenikPRITISNEŠ I ISPADNU JAJA:

Ćaća Zvonko uzgaja pivce, a sin Ivan - jajomat!

8. listopada 2018. - 14:18

Puno je znamenitih ljudi stiglo u Šibenik iz pakovačkog kraja, a sada se tom podužem nizu pridružio i Ivan Rakić, koji je Krešimirov grad obogatio za – jajomat.

Instalirao je u njemu prvi aparat, automat u kojem se, nakon što ubaciš 18 kuna, možeš poslužiti s paketom od deset komada "Rakić jaja iz pakovačkog kraja". A to nisu obična jaja, veli nam spretni i poduzetni Ivan, nego jaja kokica iz slobodnog uzgoja, onih što šetaju okolo i pasu travu, hrane se zdravo i ekološki, pa ne sumnja da će njegova roba brzo naći svoje kupce u trgovačkom centru Dalmare u kojem je mjegov automat smješten.

 

 


A da je u Rakićevoj kući, kao i u Balaševićevoj pismi, uvik bilo dobrih jaja Šibenčanima je već dobro poznato, jer je Ivanov ćaća Zvonko svima dobro znani uzgajivač domaćih pivaca. A od toga do jajomata bio je samo korak, koji su Rakići, evo, napravili nakon 12 godina. Ćaća je, u toj obiteljskoj podjeli poslova, više zadužen za proizvodnju, a Ivan za marketing i prodaju. Imaju oko 250 kokoša tako da svježih jaja za automat neće nedostajati. Pritisneš i ispadnu jaja, Rakićeva jaja.

24. travanj 2024 18:36