StoryEditorOCM
ŠibenikPočela nova akademska godina

Na Studiju energetske učnikovitosti nikad manje studenata

Piše Šibenski.hr
1. listopada 2018. - 17:59



Nova akademska godina započela je danas na preddiplomskom sveučilišnom studiju Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku. Uvodni sat odslušalo je 17 novih studenata, što je od sada njamanji broj upisanih, čak 10 manje nego lani. Predavanju su nazočili voditelj Studija Marko Delimar, Mislav Grgić u ime dekana FER-a te, gradonačelnik Željko Burić.


-Vi ste studentice i studenti kojima će predavati profesori s najjačih fakulteta iz područja tehničkih znanosti, a vjerujem i da ćete dati sve od sebe da ostvarite izvrstan rezultat. To su dva krunska fakulteta FER i FSB-a. Vi ste ravnopravni svojim kolegam au Zagrebu i studirate u Šibeniku. Grad Šibenik nastavlja raditi na razvoju novih studijskih programa te definiranju potrebne infrastrukture. Uz projekt studentskog kampusa Palacin, Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, Grad je pokrenuo inicijativu prema Ministarstvu državne imovine za korištenjem dodatnih prostora koji će zaokružiti ovu cjelinu u prostornim potrebama - kazao je Burić te brucošima šibenskog sveučilišnog Studija poželio mnogo uspjeha u daljnjem obrazovanju.
Profesor Mislav Grgić, u ime dekana FER-a Gordana Gledeca, istaknuo je da su nastojanja usmjerena ka osnivanju dvaju novih studijskih programa s ciljem osnivanja Sveučilišta u Šibeniku.


-Imate priliku boraviti u jednom od najbolje opremljenih prostora u Hrvatskoj, a podučavat će vas najbolji stručnjaci u svojim područjima. Vjerujem da ćete po završetku akademskog obrazovanja pronaći inovativan i kreativan posao u struci, a nakon završene treće godine, obrazovanje možete nastaviti i na sveučilišnim studijima FER i FSB u Zagrebu.“, poručio je studentima voditelj Studija Marko Delimar, dodavši i da se u ovoj akademskoj godini na Studij energetike prvi put do sada upisao gotovo podjednak broj studenata i studentica - osam brucošica i devet brucoša!


Svečana promocija prve generacije inženjera prvostupnika održat će se u studenom ove godine.

 

19. travanj 2024 16:47