Stižu strojevi na Poljanu Slijedećih 500 dana središnji gradski trg bit će veliko gradilište

Stižu strojevi na Poljanu

- S današnjim danom počinju radovi na Poljani, izgradnji podzemnih garaža, kojih je investitor gradska komunalna tvrtka Gradski parking, te uređenje samog trga koje će financirati Grad Šibenik. Ugovoreni rok izvođenja radova je 500 dana, a izvođač radova je splitska tvrtka "Lavčević".

Radi se o vrlo zahtjevnom projektu za izviđače, ali i za šibensku gradsku upravu i građane. Nužna će biti suradnja svih subjekata. Gradska uprava je otvorena za sve primjedbe kojih će biti, otvorena je za suradnju sa svima koji gospodare u staroj gradskoj jezgri, ali i oni se moraju prilagoditi uvjetima i biti svjesni da je njihova ponuda sezonskog karaktera, otvorena prema gostima a ne prema domicilnom stanovništvu, rekao je među ostalim jutros na Poljani gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

 

 


Na suradnju, razumijevanje i strpljenje građana pozvao je i direktor Gradskog parkinga Goran Bulat, dok je predstavnik tvrtke Lavčević Joško Galić rekao da je rok od 500 dana realan za izvođenje ovako zahtjevnih radova.

- Nitko ne zna na što ćemo naići po zemljom, jer ćemo kopati 13 metara u dubinu i nitko ne zna koliko će zaista biti tvrd taj šibenski kamen, rekao je i dodao da danas počinju s organizacijom gradilišta, regulacijom prometa, a potom s izvođenjem zemljanih radova. Inače, radovi se u turističkoj sezoni neće prekidati.

Podsjetimo, riječ je o investiciji vrijednoj ukupno oko 62,5 milijuna kuna, uključujući PDV, za koju novac, u jednakom iznosu, osiguravaju Grad Šibenik i njegova komunalna tvrtka "Gradski parking".

 

 

Naslovnica Šibenik

Najčitanije