StoryEditorOCM
ŠibenikMobilna aplikacija

Još jedna inovacija u šibenskoj turističkoj ponudi: Trčite po gradu i saznajte sve o povijesti i atrakcijama

26. rujna 2018. - 14:21

Turistička zajednica grada Šibenika od sada turistima, ali i Šibenčanima koji žele svoj grad upoznati na nov, drugačiji način, poklanja mobilnu aplikaciju za rekreativno trčanje po gradu.

-To je novi proizvod koji će poboljšati turističku ponudu grada Šibenika. Aplikaciju je osmislila tvrtka SightRun i s njom će, uz edukaciju, naši gosti i rekreativci obići grad po ruti dugoj pet kilometara dok im se prepričava povijest i atrakcije Šibenika. Aplikacija ima hrvatsku i englesku varijantu - objasnio je Dino Karađole, direktor šibenskog TZ-a, ponosan što se Šibenik ovim pridružio njemačkom Münchenu i austrijskom Grazu te petorima gradovima u Hrvatskoj koji su svoju turističku ponudu obogatili takvom inovacijom, postavši time i runner friendly city, grad prijatelj trkača.

Reakcije svih koji su do sada oprobali aplikaciju, više su nego pozitivne, istaknula je direktorica tvrtke SightRun Sandra Bortek.
- Posebno su nas oduševile reakcije domaćih ljudi, koji su trčeći uz ovu aplikaciju priznali kako su iznenađeni koliko malo znaju o svom gradu. Oduševljeni su, kako smo vidjeli u Grazu, i oni koji u nekom gradu prvi put trče. Iako se tih pet kilometara može protrčati za nekih pola sata, svi trče duže od 45 minuta, jer zastanu tamo gdje im se svidi, fotografiraju se te komentiraju informacije koje su čuli, ono što su doznali - rekla je Bortek, dodajući kako se ruta može i propješačiti, jer svrha aplikacije nije nikakvo natjecanje već cjelovit i zaokružen doživljaj, u ovom slučaju, Šibenika.
 

Tamara Markotić jedna od osnivačica projekta, među prvima je istrčala šibensku rutu.
- Bilo je predivno. Ruta je kružna, a polazište je ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić. Trčali smo uzbrdo do Tvrđave Barone, pa preko plaže Banj do rive gdje smo slušali o katedrali sv. Jakova. Uz rivu smo trčali do Perivoja Roberta Visianija do knjižnice. Putem smo stajali i uživali u pogledu. Ideja nije da se žuri, nego da se uživa - zaključila je Markotić.

25. travanj 2024 01:18