StoryEditorOCM
ŠibenikVruća tema

Postala skladište: Na šibensku poduzetničku zonu Podi stiže i opasni otpad

12. rujna 2018. - 14:41

Šibenska gradska vijećnica NL Stipe Petrine, Iris Ukić Kotarac, otvrila je vruću temu na Gradskom vijeću.

-Je li ikome uopće palo na pamet zatražiti godišnje izvješće od tvrtke CIAN koja na Podima gradi skladište opasnog i neopasnog otpada? Je li možda gradska uprava zatražila izvješće o kolikoj se količini otpada radi s obzirom da se može skladištiti najviše 5 tisuća tona opasnog otpada godišnje, i da u Hrvatskoj nije dozvoljeno odlaganje takvog otpada duže od godinu dana? Koliko najduže u skladištu na Podima ostaje opasni otpad CIAN-a, zanimalo je vijećnicu koja je uz ostalo pitala i ima li tvrtka obvezu o količinama pohranjenog otpada izviještavati Agenciju za zaštitu okoliša i prirode.

Da CIAN ima takvu obvezu prema Agenciji,potvrdio je ravnatelj šibenske poduzetničke zone Podi Jakov Terzanović. Inače, kazao je, CIAN je na Podima posve legitimno, kupio je i šibensku firmu ASEKO koja je također na Podima, pa su sada parcele dviju tvrtki jedna do druge.

Terzanović tvrdi da je posebna Komisija donijela odluku da se na Podima dozvoli poslovamje CIAN-u jer je riječ o zoni koja je u određenom postotku predviđena i za skladištenje opasnog otpada.

- Uz CIOS, Eco naturu i Bio ulja, dozvoljena kvota je u cjelosti konzumirana. Nakon CIAN-a, prema Prostornom planu, ne možemo više primiti na Pode nijednu tvrtku s takvom djelatnošću- napomenuo je Terzanović.

No, o kolikoj je količini opasnog otpada uskladištenog u pogonu CIAN-a riječ, nije se doznalo ništa.

23. travanj 2024 23:23