StoryEditorOCM
Šibenikšibensko Gradsko vijeće

Nesuđeni SDP-ovac povlači repove ljetnih festivala; Dobra: Zar su šibenski HDZ-ovci postali liberali?!

12. rujna 2018. - 13:52

Imam osjećaj da su se vijećnici HDZ-a u Šibeniku prevorili u liberale. Jer, čudne se stvari događaju u Šibeniku još od lanjske posjete srbijanskog ministra obrane, pa onda dočeka Nove godine uz bend čiji se frontmen slikaje s podignuta tri prsta, pa se onda potpisuje nekakva Šibenska deklaracija u gradu koji je bio ponos i dika obrane u Domovinskom ratu, a sad se ovdje stvara nova Jugoslavija, neke nove stranke, a da nitko od vas iz HDZ-a ni glasa nije pustio.

Da su to napravili SDP-ovci Franko Vidović i Joško Šupe, bio bi zaustavljen promet u gradu- izjavio je ostrašćeno Anton Dobra na sjednici šibenskog Gradskog vijeća, sugerirajući kako je na dobrom putu da od HDZ-ovca koji je u Vijeće ušao na listi SDP-a, doskora postane ugledni član Hrasta.

Dobra je žestoko napao i financiranje festivala Changer gradskim novcem, s čak 317 tisuća kuna, a "očešao" se i o Fališ. - Financiramo čudne festivale, dovodimo čudne ljude, dajemo jednom Budimiru Lončaru da u kolovozu usred Šibenika ima svojih pet minuta, pa onda Fališ, i sve to mi plaćamo a to nije u redu- upirao je u svoju metu Dobra, osobito nabrušen na benevolentnost Grada spram Changera kojemu su ustupljene javne gradske površine, uključujući i tvrđavu sv.Mihovila, bez naknade za festivalski program, da bi oni potom, kako je rekao, otišli iz Šibenika sa zaradom od dva milijuna kuna. Pozivajući se na pouzdane izvore, ustvrdio je i kako su gradska pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, i direktor Turističke zajendice Šibenika Dino Karađole, bili protiv sponzoriranja Changera, pa mu, kako reče, nije jasno "tko poteže za taj festival" i zar mi nemamo svoje domaće snage koje bi mogle organizirati takve festivale.

-Ako dogodine dignete ruku za sufinanciranje Changera, nakon svega što je bilo ove godine, pomislit ću da HDZ kao konzervativna demokrašćanska stranka u Šibeniku više ne postoji- poručio je kolegama iz vladajuće većine u Gradskom vijeću Dobra.

Šibenski gradonačelnik željko Burić nije mu ostao dužan.
-Ponosan sam što živim u Šibeniku koji je u Hrvatskoj prepoznat kao slobodouman i tolerantan grad. Ponosan sam i što je ovaj grad, upravo dok je HDZ na vlasti, dobio titule i priznanja kao iznimno slobodna i tolerantna sredina!

A što se tiče Changera, njegovi organizatori potpisuju i organizaciju već etabliranog Špancirfesta, i to što oni rade svugdje je vrlo dobro prihvaćeno, samo u Šibeniku to ne valja- naglasio je Burić. Predložio je i da se vijećnicima podijeli izvješće o radu lanjskog Changera kako ne bi bilo više niakakvih spekulacija oko neprimjerenog trošenja javnog novca i da se osvjedoče koju dobit Grad ima od toga što podupire takav festival.Priznao je, međutim, da festival ove godine nije polučio očekivani rezultat ali upravo zbog toga što je radi prošlgdišnjih primjedbi građana na buku, posegnuo za nekim drugim, tihim izričajima, kao što su umjetničke instalacije.

-Neke od tih instalacija koje su bile izložene u gradu na javnim površinama svjetski su poznate, ali u Šibeniku to nikog nije interesiralo. Pa čak ni Deklaracija o ljudskim pravima koja je u digitalnom obliku prvi put izložena baš u Šibeniku. Nas to ne zanima, nas zanima pet minuta slave, ali bez iakkavih argumenata i činjenica- zaključio je ljutito i razočarano Burić.

17. travanj 2024 19:16