StoryEditorOCM
ŠibenikVrućine im ne smetaju

Šibenčani su ozbiljno shvatili upozorenja liječnika; Na Hitnoj se ništa dramatično ne događa<br />  

9. kolovoza 2018. - 14:56

Vrućine koje već danima vladaju i na šibenskom području s temperaturama koje se penju preko 35 stupnjeva u hladu, Šibenčanima, čini se, ne smetaju. Ili se građani ipak pridržavaju upozorenja i savjeta liječnika o tomu kako izbjeći i preživjeti ovaj višednevni toplinski udar, pa potrebe za liječničkom intervencijom do sada nije bilo. Barem ne u nekom većem broju. Tako se može zaključiti iz razgovora s liječnikom Ninom Brajkovićem, voditeljem Objedinjenog hitnog bolničkog prijema šibenske Opće bolnice.

- Ništa se specijalno ne događa. Ne možemo govoriti o nekom značajnijem rastu broja pacijenata koji nam se obraćaju zbog zdravstvenih problema uvjetovanih visokim temperaturama. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine nije ništa drukčije. Onoliko koliko je više turista, toliko imamo i više intervencija. Dnevno oko 200 slučajeva s različitim intervencijama od bolesnog zuba, ozljeda u kuhinji, na poslu, plaži… Svega tu ima. Ukratko, redoviti ljetni posao. Dobro smo ekipirani, pomažu nam i naši specijalizanti koji su se preko ljeta sa specijalizacije u Zagrebu, Rijeci i Splitu vratili kući - kazao je Brajković.

No, bez obzira na to što nije porastao broj pacijenata koji su zbog sunčanice, visokog krvnog tlaka, nesvjestica i sličnih tegoba izazvanih ovim vrućinama morali potražiti liječničku pomoć, upozorenja o izbjegavanju boravka na suncu, osobito za kronične i srčane bolesnike, vrijede i dalje.

26. travanj 2024 14:52