StoryEditorOCM
ŠibenikŠibensko-kninska županija je rasadnik pametne i uspješne mladosti

Oni su ponos svojih roditelja, mentora, škole i cijele zajednice (FOTO)

Piše Katarina Rudan
Foto: Nikša Stipaničev/HANZA Media
12. srpnja 2018. - 15:25

Šibenska Gradska vijećnica jučer je bila puna mladih, pametnih i uspješnih glava, osnovaca i srednjoškolaca iz cijele Šibensko-kninske županije, koji su tijekom protekle školske godine postigli najbolje rezultate na državnim i regionalnim školskim natjecanjima.

U njihovoj pratnji bili su i mentori, te ravnatelji škola i poneki roditelj. Okupili su se na poziv župana Gorana Pauka, koji im je čestitao na postignutim rezultatima, poželio uspjeh u daljnjem školovanju, te im sa suradnicima, zamjenikom Nikolom Blaževićem i pročelnicom za društvene djelatnosti Dijanom Ercegović, uručio prigodne poklone.

- Nadam se, da ćete nakon završenog školovanja za zanimanja koja ste sami odabrali zaposliti se u struci, biti uspješni u radu i ostati u svojoj Domovini na dobrobit svojih roditelja i svih nas. Dragi moji učenici, Županija će vas kao i do sada podržavati da nastavite nizati nove uspjehe“, poručio je župan Goran Pauk nagrađenim učenicima u svom pozdravnom govoru te čestitao učenicima, profesorima, mentorima i roditeljima,  koji mogu biti sretni i ponosni na svoju djecu.

U ime mentora prigodnu riječ uputio je profesor u Prometno-tehničkoj školi Davor Lakoš, koji već pet godina za redom, s učenicima kojima je mentor osvaja prva mjesta.

Svečanost su uveličale učenici Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik. Violinistica Lana Plančić, koja je na državnom natjecanju glazbe i plesa osvojile prvo mjesto i dobitnica je Oskara znanja te violončelisti Nina Lucia Perina, Lovre Tunuković i Katarina Mileta također dobitnici prvog mjesta na državnom natjecanju glazbe i plesa uz klavirsku pratnju profesorice Kristine Pešić.

U galeriji fotografij apogledajte tko su nagrađeni učenici.


 

25. travanj 2024 06:23