StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenski SDP predlaže

Upola manje cijene odvoza smeća za umirovljenike s penzijama nižim od 3000 kuna i obiteljima s malom djecom

4. srpnja 2018. - 15:31

Pod motom "Više cvijeća manje smeća", šibenski SDP održao je konferenciju za novinare kojoj je središnja tema bila gradska tvrtka Zeleni grad i kvaliteta njihovih usluga u odvozu smeća. U SDP-u smatraju da udruživanje dvije gradske komunalne tvrtke (Čistoće i Zelenila) u jednu- Zeleni grad- nije donijelo veću kvalitetu usluga i čišći grad, ali je zato rezultiralo s daleko skupljim cijenama odvoza smeća.

-Predlažemo da umirovljenici s mirovinama ispod tri tisuće kuna plaćaju 50 posto nižu cijenu, kao i mlade obitelji s djecom do dvije godine života, zbog povećanja broja članova kućanstva ali i obima otpada. O tom ćemo prijedlogu izvijestiti direktora Zelenog grada Novicu Ljubičića, šibenskog gradnačelnika Željka Burića, a preko naših vijećnika i Gradsko vijeće- kazao je Igor Tanfara, predsjednik Kluba SDP-ovih seniora, upozorvajući na enormne komunalne izdatke umirovljeničke populacije koja to sa svojim malim mirovinama ne može servisirati.

Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a osvrnuo se posebno na ulogu Ante Rakića,tzv. koordinatora operativnih poslova u Zelenom gradu.

- Nije mi jasno što znači ta funkcija i kakve poslove koordinator obavlja, ali činjenica je- ocijenio je Restović, da sve funkcionira na nižim razinama nego prije spajanja Zelenila i Čistoće u Zeleni grad, a cijene usluga su drastično povećane. Zamolio bih gradonačelnika Burića da kaže svom dogradonačelniku Pašku Rakiću da kaže svom bratu Anti Rakiću, koordinatoru operativnh psolova Zelenog grada, da pokuša obavljati posao na bar malo većoj razini, a ako to on ne može, da mu kaže kako se mogu naći ljudi koji to mogu, a može se naći i osoba koja će bolje obavljati posao direktora, nedaj bože da kažem da se i posao gradonačelnika može puno bolje obavljati- ironično će kazati šef šibenskog SDP-a, uz upozorenje da Šibenčane tek čeka katastrofa s odlaganjem otpada.

Zamolili smo gradonačelnika Željka Burića da komentira prijedlog SDP-a o diferenciranim cijenama odvoza smeća, ali, s prijedlogom nije upoznat, pa nije red ni da ga komentira.

- Neka definiraju točno što predlažu i kako to provesti, pa će se o tome očitovati Gradsko vijeće. Treba vidjeti koliko su takve selektivne cijene utemeljne na zakonu, a načelno, ja sam uvijek za to da se ljudima pomogne koliko je god to moguće i koliko to zakon dopušta- rekao je gradonačelnik.

23. travanj 2024 04:48