StoryEditorOCM
ŠibenikDan otvorenih vrata

Šibenski vatrogasci prezentirali opremu, tehnike spašavanja i spremnost za intervencije

Piše šibenski.hr
25. svibnja 2018. - 16:16

Kako je svibanj poznat kao mjesec zaštite od požara, tako i Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika svojim djelovanjem kroz taj mjesec pojačano pokušava utjecati na navike i svijest građana te preventivno djelovati kako bi se smanjio broj vatrogasnih intervencija u budućnosti.

Stoga su danas djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika, na Trgu Pavla Šubia I i Obali dr. Franje Tuđmana, na još jednom Danu otvorenih vrata, prezentirali što sve rade i čime se bave vatrogasci.

Među ostalim, ronilački tim ove JVP-e vadio je olupinu iz mora, drugi vatrogasci spašavali su osobu iz karamboliranog vozila, prezentirana je tehnika spašavanja s visina te opreme tima za spašavanje iz visina i dubina.

Građani su mogli razgledati i vatrogasnu opremu i vozila, a održano je i mini vatrogasno natjecanje za djecu posjetitelje.
Također, odrađena je i ekološka akcija vađenja otpada iz podmorja na dijelu rive.

Inače, ova postrojba djeluje na prostoru grada Šibenika, ali i cijele Šibensko–kninske županije. Prosječno, vatrogasci JVP Šibenik godišnje odrade oko 500 intervencija, što je gotovo 42 intervencije mjesečno.



 

20. travanj 2024 06:51