StoryEditorOCM
ŠibenikŠtižu novi kontejneri

"Zeleni grad Šibenik" nabavlja sortirnicu, pa će korisni otpad kojeg  građani odlože u posebne kontejnere sortirati, balirati i prodati

Piše Katarina Rudan
25. svibnja 2018. - 15:51

Gradsko poduzeće "Zeleni grad Šibenik" nabavilo je deset novih kompleta kontejnera za selektivno odlaganje otpada, koji će biti postavljeno na deset lokacij u gradu Šibeniku.

Tako su danas djelatnici "Zelenog grada" stare kontejnere u Ulici fra. Stjepana Zlatovića zamijenili novim za staklo, papir, metal i plastiku, a kako doznajemo od direktora poduzeća Novice Ljubičića, komplet novih kontejnera danas će postaviti i na obali.


- U praksi se pokazalo da su stari, žuti kontejneri s velikim otvorima, bili neučinkoviti i građani su u njih odlagali svega i svačega što u njih ne pripada. U ove nove ipak je moguće kvalitetnije odvajanje korisnog otpada, rekao je Ljubičić.

S obzirom na to da se radi o korisnim otpadu kojeg je moguće reciklirati, dodao je da je "Zeleni grad Šibenik" u postupku nabavke manje sortirnice koja će biti instalirana u jednoj od hala na Biocima, u krugu poduzeća.

- Zgrade smo legalizirali, projekt je napravljen, u tijeku je prikupljanje svih potrebnih dozvola i uređenje prostora. Da bismo se mogli baviti prodajom korisnog otpada, od Šibensko-kninske županije moramo dobiti dozvolu za djelatnost gospodarenja otpadom, rekao je Ljubičić i dodao kako vjeruje da bi za dva mjeseca već mogli krenuti sa sortiranjem i prodajom korisnog otpada.


 

26. travanj 2024 19:58