StoryEditorOCM
ŠibenikČista uživancija

Žirje je danas doista otok sreće; Pogledajte atmosferu na prvoj žirajskoj Proljenturi (FOTO)

Piše Šibenski.hr
19. svibnja 2018. - 14:09

U subotu se na otoku Žirju održava prva žirajska Proljentura, humanitarna akcija koju je organizirala Udruga Žirje otok sreće, zajedno s mještanima i prijateljima otoka Žirja.

Proljentura 2018. je zamišljena kao cjelodnevna zabava uz igru i druženje, kako za one najmlađe, tako i za one malo starije. Za razliku od dosadašnjih događanja, ova manifestacija imala bi karakter humanitarne akcije, te bi se svake godine birala druga tema, odnosno cilj, u čiju svrhu bi se prikupljala sredstva. Ove godine prikupljena sredstva uložiti će se u sanaciju javne seoske gusterne, koja je,osim po svojoj funkciji, ujedno i važan infrastrukturni objekt koji svjedoči o povijesti razvoja otoka.

U sklopu programa su organizirane dječje igre i aktivnosti. Odrasli također imaju prilike sudjelovati u raznim zabavnim igrama, ali i odmoru i šetnji kroz predivnu prirodu ovog prekrasnog otoka.

Ovu akciju su podržale i Šibensko-kninska županija, financirajući brodski prijevoz posjetitelja manifestacije, te novčanim prilogom, kao i Turistička zajednica Grada Šibenika koja će financirati ekološke WC kabine za posjetitelje.
 

16. travanj 2024 09:09