StoryEditorOCM
ŠibenikProljentura

U subotu svi na Žirje! Ne propustite sudjelovati na humanitarnoj akciji, uz cjelodnevnu zabavu i druženje

Piše Šibenski.hr
18. svibnja 2018. - 10:43

Udruga Žirje otok sreće poziva sve ljubitelje Žirja, kao i sve one koji će to tek postati, a posebno ljubitelje prirode i zabave na otvorenom, na prvu žirajsku Proljenturu, humanitarnu akciju koja će se održati 19. svibnja 2018. na otoku Žirju.

Proljentura 2018. je zamišljena kao cjelodnevna zabava uz igru i druženje, kako za one najmlađe, tako i za one malo starije. Za razliku od dosadašnjih događanja, ova manifestacija imala bi karakter humanitarne akcije, te bi se svake godine birala druga tema, odnosno cilj, u čiju svrhu bi se prikupljala sredstva. Ove godine prikupljena sredstva uložiti će se u sanaciju javne seoske gusterne, koja je,osim po svojoj funkciji, ujedno i važan infrastrukturni objekt koji svjedoči o povijesti razvoja otoka.

Dakle, u subotu 19. svibnja 2018. svi na Žirje! Mjesto događaja je centar sela Žirje (Srcela) na kojem će biti smješteni štandovi s pićem i hranom. Program će obogatiti i bend Trio romansa. U sklopu programa bit će organizirane dječje igre i aktivnosti kao i poseban prostor sa volonterima kako bi djeca imala sve što je potrebno za dobru zabavu. Odrasli će također imati prilike sudjelovati u raznim zabavnim igrama,ali i odmoru i šetnji kroz predivnu prirodu ovog prekrasnog otoka.

Manifestaciju organiziraju udruga Žirje otok sreće (ŽOS) zajedno s mještanima i prijateljima otoka Žirja. Ovu akciju su podržale i Šibensko-kninska županija, financirajući brodski prijevoz posjetitelja manifestacije, te novčanim prilogom, kao i Turistička zajednica Grada Šibenika koja će financirati ekološke WC kabine za posjetitelje.

Izletnički brod za Žirje polazi iz Šibenika s rive ispod Autobusnog kolodvora u 08:45, dok je povratak istim iz Žirja predviđen za 18:30 sati. Osim organiziranog prijevoza, redovna brzobrodska linija za Žirje polazi u 9:00 sati, a trajektna linija u 11:30 s trajektnog pristaništa, dok je povratak iz Žirja redovnom trajektnom linijom u 17:45.

Iz udruge ŽOS pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže te uz igru i zabavu podrže ovu akciju.





 

16. travanj 2024 11:47