SDP osudio vandalizam Ne čude nas grafiti mržnje; Čudi nas i zabrinjava što direktor "Čempresa" Joško Vuković ne čini ništa da sanira posljedice vandalskog čina na gradskom groblju Kvanj

SDP osudio vandalizam

Povodom vandalskog čina na gradskom groblju Kvanj, priopćenjem se javnosti obratio šibenski SDP:

- Najoštrije osuđujemo vandalski čin na Spomen kosturnici gradskog groblja Kvanj i podsjećamo da su Šibenčanke i Šibenčani imali veliku ulogu u borbi protiv fašizma tijekom II. Svjetskog rata, te da nas je ta njihova pobjeda svrstala na svijetlu stranu svjetske povijesti. Nepoznavanje jezika i povijesti vlastitog naroda rezultira moralnim srozavanjem društva, što za posljedicu uvijek ima i smanjenje kvalitete života pojedinaca.

Ne čudi nas što su na Spomen kosturnici našim sugrađankama i sugrađanima osvanuli revizionistički grafiti mržnje. Ne čudi nas niti što se to dogodilo baš kada nas Evropska komisija upozorava na porast nacionalizma i govora mržnje prema manjinama. Ne čudi nas niti što je ovom činu prethodila packa jedne strane vlade, a vezana za dernek na njenom teritoriju. Na kraju, ne čudi nas niti što autor grafita ne poznaje hrvatski jezik, a niti hrvatsku povijest.

Ono što, isto tako ne čudi, ali zabrinjava jest činjenica da direktor gradske tvrtke koja upravlja gradskim grobljem Kvanj, nije u stanju obavljati svoju dužnost na kvalitetan način. Ne zamjeramo mu previše što se taj čin dogodio, ali njegova benevolentnost i nečinjenje ničega da se posljedice tog vandalskog čina saniraju, govori da isti ili namjerno ne radi svoj posao ili je za taj posao nekvalificiran, znanjem ili voljom apsolutno je svejedno. O činjenici da mu plaću za upravljanje gradskim grobljima daju Šibenčanke i Šibenčani, ovom prilikom nećemo, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Vinko Sutlović, tajnik Gradskog odbora SDP-a Šibenik.

Naslovnica Šibenik

Najčitanije