StoryEditorOCM
ŠibenikIz Doca do Minerske

Dan EU fondova obilježili rekreativni biciklisti izletničkom vožnjom do Kanala, a prihod namijenili djeci s teškoćama u učenju (foto)

5. svibnja 2018. - 21:20

Točno u 11 sati dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić dao je znak za start današnje biciklijade za rekreativce kod Peškarije u Docu. Oko 120 sudionika, okupljenih u povodu Dana otvorenih vrata EU fondova zaputili su se u uvalu Minerska, gdje je bio cilj, a priređen je i šarolik zabavni program za sve izletnike.

Bicikle su zajahali najmanji rekreativci, no isto tako i oni u "najboljim godinama", dokazujući da taj pokret u Šibeniku iz dana u dan ima sve više poklonika.
Ne čudi, s obzirom na kilometre i kilometre upravo izvrsnih poljskih, brdskih staza koje su uredili i obilježili Grad Šibenik i Županija u posljednih dvije-tri godine, a ovih dana bit će također predstavljeno inovativno biciklističko odmorište, kreacija i proizvod šibenskog dizajnerskog studija "Idearium".

Nije rijetkost da su na biciklima cijele obitelji, poput Periša, oca Gordana, majke Lucijane i kćeri Zare, malene i srčane biciklistkinje te njene starije sestre Brune. Ona je i članica BK Fortica, koji je među organizatorima današnje biciklijade, uz BK Faust Vrančić, TZ Grada Šibenika, Zajednicu sportova Grada Šibenika, Razvojnu agenciju Šibensko-kninske županije, županijsku JU Priroda, Next bike servis za gradski javni prijevoz biciklima i MUP. Medijski pokrovitelj biciklijade je Radio-Šibenik.
Svi su sudionici uplatili 20 kuna startnine i postali humanitarcima, jer je novac namijenjen Udruzi "Izvor ljubavi", za pomoć djeci s teškoćama u učenju iz ŠKŽ.

-Ne utrkujemo se, jer ovo je izlet u prirodu zamišljen promicanju ovog zdravog sporta, prirodnih ljepota Šibenika i prometne kulture. Svi su s kacigama na glavi, primjereno odjeveni i u grupi ćemo stići do šetnice i uvale Minerska, kazao je Dino Karađole, direkor gradske TZ i sam sudionik ove biciklijade. Doduše, primijetio je Karađole u šali, što je više organizatora bicilijade, kao ovaj put, ispada da je manje sudionika, jer su protekle bile masovnije. Razlog je sigurno vremenska prognoza koja je predviđala kišu, no i 120 sudionika sasvim je lijep broj. Među ostalima, pedale su vrtjeli i Joško Jurić, predsjednik šibenske Zajednice sportova, a u mnoštvu u šarenim biciklističkim dresovima zamijećen je i Boris Dukić, šef zatonskih vatrogasaca, neumorni mjesni aktivist i gradski vijećnik.
Zbog bicilijade motornim je vozilima bio zabranjen pristup na šibensku rivu od 10,45 do 11,15 sati, a na ruti prolaska kolone zakratko je provedena privremena regulacija prometa.

 

25. travanj 2024 08:26