StoryEditorOCM
ŠibenikStali u razvoju

SDP-ovci tvrde: Na Baldekinu vlada prometni kolaps; Gradska vlast nije u stanju osigurati ni normalan prilaz šibenskom Veleučilištu

26. travnja 2018. - 16:27

U pogledu neveselih prometnih i komunalnih prilika u Gradskoj četvrti Baldekin 3 s najviše stambenih zgrada u Šibeniku rješenja nema na vidiku, ali ima obećanja za vrijeme kada socijaldemokrati preuzmu vlast u gradu 2021., uvjeren je Ivan Rajić.

Potpredsjednik šibenskog SDP-a iznio je skicu stanja u tom dijelu grada na presici u podnožju najvišeg gradskog nebodera od 17 katova, na uglu Bosanske i Ulice 3. studenoga 1944.

-Gorući problem ove četvrti su parkirališna mjesta. Zbog automobila nanizanih uza desnu stranu Ulice 3. studenoga 1944., ova dvosmjerna gradska prometnica postala je u naravi kaotična ulica s jednosmjernim prometom, istakao je Rajić.

Ova gradska četvrt s nešto više od četiri tisuće stanovnika, dodao je, gotovo da je stala u razvoju komunalne infrastrukture. A to je nedopustivo, budući da građani vrlo uredno plaćaju sve svoje obveze prema Gradu Šibeniku i gradskim tvrtkama. Zadnja gradska investicija za povećanje parking površina na Baldekinu 3, podvukao je prvak šibenskih socijaldemokrata poduzeta je prije pet godina, za mandata SDP-ove uprave i gradonačelnika Ante Županovića.

U nedostatku parkirališnih mjesta, stanari Ulice 3. studenoga 1944. koja je i glavni prilaz prema Veleučilištu Šibenik koriste ne samo jednu stranu prometnice, već i nekadašnje zelene površine, što Rajića nuka na zaključak da aktualna gradska uprava, zajedno s vodstvom Veleučilišta nije u stanju riješiti nemali problem javnog prilaza jednoj visokoškolskoj instituciji.

-Radi se o višegodišnjem razdoblju bez ulaganja u ovu gradsku četvrt, no SDP-ov tim za komunalni razvoj Šibenika ima gotova prijektna rješenja za navedene probleme. Kada dođe vrijeme, upoznat ćemo s time stanare, zaključio je Rajić. Zasad, podvukao je, na Baldekinu 3 vidi se jedino negativan odnos gradskih tvrtki. Od "Zelenoga grada" koji pločnike zauzima jedino za kontejnere i ne brine o zelenim površinama, do Gradskog parkinga koji već petu godinu ovdje ne ulaže.

Na presici pod vedrim nebom u sjeni nebodera i nadohvat neprestanih prometnih zastoja u prikrajku je bio i Nikola Rak (HSU), član Vijeća gradske četvrti i nije govorio u službenom dijelu. Novinarima je pokazao skicu s prikazanim susjednim ulicama, Mostarskom i Mariborskom, te Karlovačkom.

-Obećanja postoje, gradska uprava nije rekla da neće, ali ništa ne poduzima. Odavno je zapravo, trebalo asfaltirati 50 metara Karlovačke Ulice, i na mjestu zelenih površina urediti parking te bi problem bio riješen. Zbog toga sam se i prihvatio angažmana u Vijeću gradske četvrti, o tome smo dosta raspravljali i slali dopise gradskoj upravi, no bez odjeka na terenu, izjavio je Nikola Rak.

Ne smatra da je jedino novac u pitanju, bilo je, govori i nekih imovinsko pravnih problema u Karlovačkoj ulici čije rješavanje vjerojatno koči cijelu stvar.

25. travanj 2024 11:33