StoryEditorOCM
ŠibenikJe li bilo riječi o odštetama?

Kolinda Grabar Kitarović u Šibeniku primila obitelji vatrogasaca poginulih na Kornatima; sadržaj razgovora ostao "iza zatvorenih vrata": Trudit ću se da se utvrdi istina... (FOTO)

19. travnja 2018. - 13:11

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, zadnjeg dana svog trodnevnog dislociranog uredovanja u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, primila je obitelji vatrogasaca poginulih u Kornatskoj tragediji. Sat vremena razgovarali su iza zatvorenih vrata predsjedničinog privremenog ureda, dok su novinari ispred zgrade županije čekali da im se po završetku razgovora obitelji obrate kratkom izjavom.
Međutim, nitko, baš nitko od predstavnika obitelji stradalih vatragosaca nije htio komunicirati s novinarima.

-Ništa, ništa- odmahnula je prva rukom na pitanje novinara Ajka Crvelin. Isto su učinili i ostali, uključujući i Igora Marinovića. No, na inzistiranje novinara da makar riječ- dvije otkrije o sadržaju sastanka, Marinović je u prolazu novinarima dobacio: Ne, ništa. Niste bili na ročištu ovih mjesec dana, nitko od novinara nije bio. Jedan? Znači, ništa. Dražen Slavica danas daje svoju obranu, a 24. travnja će biti presuda. I što ćemo vam onda govoriti. Nema ništa, nema smisla- razočarano i ljutito je izgovorio Marinović i produžio.

Pokušali smo dobiti izjavu predsjendice Kolinde Grabar Kitarović o tijeku i sadržaju razgovora s obiteljima vatrogasaca. Bila je iznenađena da su obitelji odbile očitovati se o sastanku.

Nisu htjeli?- iznenađeno će predsjendica.
Ali, ako vam obitelji nisu htjele ništa reći, neću ni ja, ne bi bilo korektno. Mogu vam samo u svoje osobno ime reći da ću se nastaviti truditi da utvrdimo istinu o tome što se doista dogodilo na Kornatu- šturo će predsjendica.

Je li bilo riječi i o odštetama ?- pokušali smo još jednim potpitanjem.
Ne, ne, molim vas, ako oni nisu htjeli govoriti, ne bi bilo fer od mene da govorim u njihovo ime- zaključila je Kolinda Grabar Kitarović ostavljajući tako susret u Šibeniku s obiteljima stradalih kornatskih vatrogasaca – "zatvorenim" za javnost.

24. travanj 2024 04:30