StoryEditorOCM
ŠibenikPrognoza vremena

Dan za kišobran i sklonište od juga - vozači, oprez na cestama u unutrašnjosti

Piše Šibenski.hr
3. ožujka 2018. - 09:30

Danas nigdje bez kišobrana u ruci, upozoravaju prognostičari. Oblačno s povremenom kišom bit će na cijelom šibenskom području, s padalinom naročito u drugom dijelu dana, kako navodi portal Freemeteo.
Bit će vjetrovito, ujutro sa slabijim sjeverozapadnjakom sa skretanjem na jugoistočnjak i jugo tijekom dana. Vjetar će do večeri pojačavati, te se večeras očekuje jugo brzine i do 50-tak km/h, tijekom noći u smirivanju. U noći je moguća i slabija kiša.
Temperature zraka kretat će se od 6 stupnjeva C jutros u 7 sati do 12 stupnjeva sredinom dana. Tlak zraka 1001,9 hektopaskala i nešto niži.
Vremenska prognoza DHMZ za Jadran - prvih 12 sati:
Ujutro tiho ili sjeverozapadni vjetar 4-14, na krajnjem jugu Jadrana do 20 čvorova, a zatim jugo u brzom jačanju na 10-20, prema kraju dana na južnom i srednjem Jadranu i do 28 čvorova. More 2-3, a na južnom Jadranu, poslijepodne i na ostalom dijelu, 3-4. Vidljivost 10-20 km, ponegdje oko 4 km zbog sumaglice, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana još ujutro manja mogućnost i za manju od 1 km zbog magle. Promjenjivo oblačno i razmjerno toplo, ponegdje kiša, a prema kraju dana i pljuskovi s grmljavinom.
Narednih 12 sati:
Umjereno do jako, mjestimice vrlo jako jugo će prvo na sjevernom Jadranu okretati na buru i sjeverozapadni vjetar, a na srednjem i južnom u drugom dijelu noći na sjeverozapadni i zapadni vjetar. More umjereno valovito i valovito. Oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom.

Upozorenje HAK-a

Vozi se uz ograničenje brzine (60 km/h) zbog snijega i povremene kiše koja se smrzava na tlu na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo i Gospić, autocesti A3 Bregana-Lipovac, na autocesti A4 Goričan-Zagreb i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na dionici Bosiljevo-Kikovica, obavještava Hrvatski auto klub

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici zbog povremene kiše koja se smrzava na tlu vozače pozivamo da prilagode brzinu vožnje trenutačnim uvjetima na cesti, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije, a ima je i na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac, tunela Sveti Rok i vijadukta Baričević, čvora Zadar 2 i Benkovac, čvora Skradin i Prgomet i na A6 Rijeka-Zagreb dionici vijadukt Bukovo - tunel Tuhobić, te povremeno i mjestimično od tunela Tuhobić do čvora Vrbovsko.

26. travanj 2024 15:46