StoryEditorOCM
ŠibenikJollyjeva poslovna zagrada

Bageri kod Poljane: počinje rušenje bivšeg kino Tesla

Piše Šibenski.hr
17. veljače 2018. - 15:05




Bivše kino Tesla u Ulici Vladimira Nazora nasuprot Poljane odlazi u povijest. Bageri su danas „okupirali“ prostor ispred zgrade i dijela Perivoja Luje Maruna kod Gospe vanka Grada, a radnici postavljaju ogradu oko gradilišta. Tabla s informacijama o investitoru i o tomu što će se tu graditi još nije bila postavljena, no prema onom što su do sada pisali mediji riječ je o investiciji šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja koji će tu izgraditi svoju poslovnu zgradu na četiri etaže s ostakljneom fasadom. Od radnika se doznaje kako će rušenje bivšeg  potrajati svega dva ili tri sata nakon čega će brzo uslijediti odvoženje materijala i čišćenje gradilišta.

Kino Tesla još pamte mnoge generacije Šibenčana i Šibenčank. Uz bivša kina Šibenik i 20. aprila, kasnije preimenovan u Odeon, kino Tesla je bilo nezaobilazno mjesto na kulturnoj karti grada i večernjih izlazaka. Početak 90-ih, privatizacija, gubitak publike donio je val gašenja kina diljem zemlje, a taj je val potopio i šibenska kina, pa tako i Teslu. Povremeno su se tu kasnije održavali koncerti, no onda je sve utihnulo, a zgrada nagrižena zubom vremena samo je propadala.

Kupio ju je šibenski poduzetnik Josip Stojanović Jolly, a u javnosti već godinama kruži ideja, nacrti i projekti budućeg staklenog tornja, odnosno Jollyeve poslovne zgrade koja bi trebala niknuti na mjestu bivšeg kina Tesla. Mediji su prije pet godina najavljivali početak gradnje reprezentativne zgrade preko puta Poljane, no to se tada nije dogodilo.
 

27. travanj 2024 04:44