StoryEditorOCM
ŠibenikPegla za pet

Šibenski gimnazijalci zanatski "ispeglali" svoj školski list; neke tekstove objeručke bi objavile i "ozbiljne" novine

15. veljače 2018. - 21:00

U četvrtak navečer u šibenskoj Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" predstavljen je novi broj "Pegle", školskog lista šibenske Gimnazije Antuna Vrančića. Riječ je o 16. broju "Pegle" i nedvojbeno najboljeg broja do sada. Bez puno sustezanja, možemo zaključiti kako bi mnoge tekstove iz "Pegle" rado objavili i neki daleko ozbiljniji listovi. No, neka ovu pohvalu urednici i mentori "Pegle" ne shvate tako da se uspavaju na lovorikama...

Novi broj "Pegle" predstavile su Ivana Vukman, glavna urednica i profesorica Danja Bujas, menotrica i voditeljica novinarske sekcije. Taj dvojac nedvojbeno je pogodio kada je zaigrao na kartu da teme u listu budu posvećeni učenicima Gimanzije i onome što njih zaista zanima. Ne samo ono što se događa unutar zgrade Gimnazije, već i vezano za izvan nastavne aktivnosti.

Nova koncepcija i novi prijelom pokazali su se kao pun pogodak, pa je "Pegla" predložena da kao list predstavlja Šibensko-kninsku županiju i na državnom Lidranu, jednako kao i dva teksta iz tog školskog lista.

Na predstavljanju "Pegle" nastupila je gimnazijska klapa "Gimnazijalke" koju vodi profesorica Lorana Antunac. Također, nastupila je Nikolina Kapitanović, flautistica i učenica Gimnazije, dok je svoje stihove govorila Tamara Kolak.

17. travanj 2024 18:35