StoryEditorOCM
ŠibenikKrnjo platio glavom

Spaljen krivac za sve šibenske probleme (FOTO)

Piše Šibenski.hr
13. veljače 2018. - 19:06

I Šibenik je spalio svog Krnju, uzročnika svih nevolja koje su zadesile grad i njegove građane u posljednjih godinu dana, neovisno jesu li u pitanju odluke lokalne ili nacionalne politike. Platio je glavom, tako, zbog pozamašne svote koja je iz proračuna izdvojena za novogodišnji doček Šibenčana uz Dubiozu kolektiv, ali i zbog nacionalne strategije u Savudrijskoj vali.

Suđenje Krnji, kao vrhunac pokladnih zbivanja, neće ostati zapamćeno po velikoj maštovitosti koja je uložena u kreiranje njegova lika i djela, odnosno optužnice, ali to ne znači da je događaj prošlo bez odličnih grupnih i pojedinačnih maski. Sve pohvale vrtićima, osnovnim i srednjim školama koje su bile na razini zadatka, roditeljima i mališanima koji su u vlastitoj režiji kreirali izvrsne maske i šibenskim maškarama udahnule draž i nekadašnji šušur.

Svi su pobjednici. Ipak, članovi Udruge Aurora i Happy horsea dobili su tortu kao nagradu za kreativnu masku.  U kategoriji vrtića slavili su ronioci "Smilja" i cvjetići  "Osmijeha". Osnovnoškolci Petra Krešimira IV sa uprizorenjem Vlaka u snijegu  odnijeli su pobjedu kao najkreativniji među osnovcima, dok su "Savudrijska pripetavanja" Ekonomske škole i "Euro Škovace" Industrijsko-obrtničke škole čiji su učenici sugrađanima dijelili skupe EU račune za smeće, podijelili prvo mjesto u kategoriji srednjih škola.

 

25. travanj 2024 04:13