StoryEditorOCM
ŠibenikKasom do volontera

Udruge "Mladi u EU" i KK "Kolan" udružili snage u promicanju volonterstva

9. veljače 2018. - 16:41

Čišćenje šetnice u kanalu sv. Ante, sadnja cvijeća i uređenje zelenih otoka oko zgrade Osnovne škole Tina Ujevića u Šibeniku, uređenje javne površine u Zablaću, akcija "Drniš volontira" (kojoj se nije odazvao ni jedan Drnišanin op.a) samo su dio aktivnosti volontera šibenske Udruge "Mladi u EU".

Koliko ta udruga posvećuje pozornost volontiranju, neplaćenoj, ali kreativnoj i opće korisnoj djelatnosti svjedoči i njezin Volonterski centar "Pozitiva". Društveni angažman je svakako urodio plodom jer se u "Narančastu zgradu" u Crnici javlja sve više mladih Šibenčana koje zanima volonterski rad.

U Udruzi i Centru nastoje pridonijeti inicijativi drugih udruga civilnog društva da se volonterstvo i u Hrvatskoj, kao i zapadnim, a osobito nordijskim zemljama, valorizira kao prednost pri zapošljavanju. Istaknuli su to na predavanju "Kasom do volontera" Martin Mrša i Vinko Livaković, predstavnici organizatora skupa – Udruge "Mladi u EU".



Naziv predavanja, međutim, "posuđen" je od projekta čiji je nositelj šibenski Konjički klub "Kolan", a rad kluba i istoimene Udruge, koja pod svojim "krovom" također okuplja brojne volontere, među njima i učenike šibenske Medicinske škole,  predstavila je Tina Biluš, dopredsjednica Udruge.

Udruga se, istaknula je Biluš, od 2012. godine, kada je osnovana, usredotočila na djelatnost terapije pomoću konja za djecu i odrasle s teškoćama jer je takav oblik terapije polučio značajne rezultate na području zdravstvene rehabilitacije korisnika.



Klub i Udruga organiziraju, također, i rekreativno i sportsko jahanje, izlete u prirodu i radionice za djecu. Dopredsjednica Udruge KK "Kolan" je nakon kratkog izlaganja pozvala potencijalne volontere da se pridruže svojim sugrađanima kojima je volonterstvo već obogatilo život.

25. travanj 2024 14:16