Kasom do volontera Udruge "Mladi u EU" i KK "Kolan" udružili snage u promicanju volonterstva

Kasom do volontera

Čišćenje šetnice u kanalu sv. Ante, sadnja cvijeća i uređenje zelenih otoka oko zgrade Osnovne škole Tina Ujevića u Šibeniku, uređenje javne površine u Zablaću, akcija "Drniš volontira" (kojoj se nije odazvao ni jedan Drnišanin op.a) samo su dio aktivnosti volontera šibenske Udruge "Mladi u EU".

Koliko ta udruga posvećuje pozornost volontiranju, neplaćenoj, ali kreativnoj i opće korisnoj djelatnosti svjedoči i njezin Volonterski centar "Pozitiva". Društveni angažman je svakako urodio plodom jer se u "Narančastu zgradu" u Crnici javlja sve više mladih Šibenčana koje zanima volonterski rad.

U Udruzi i Centru nastoje pridonijeti inicijativi drugih udruga civilnog društva da se volonterstvo i u Hrvatskoj, kao i zapadnim, a osobito nordijskim zemljama, valorizira kao prednost pri zapošljavanju. Istaknuli su to na predavanju "Kasom do volontera" Martin Mrša i Vinko Livaković, predstavnici organizatora skupa – Udruge "Mladi u EU".Naziv predavanja, međutim, "posuđen" je od projekta čiji je nositelj šibenski Konjički klub "Kolan", a rad kluba i istoimene Udruge, koja pod svojim "krovom" također okuplja brojne volontere, među njima i učenike šibenske Medicinske škole,  predstavila je Tina Biluš, dopredsjednica Udruge.

Udruga se, istaknula je Biluš, od 2012. godine, kada je osnovana, usredotočila na djelatnost terapije pomoću konja za djecu i odrasle s teškoćama jer je takav oblik terapije polučio značajne rezultate na području zdravstvene rehabilitacije korisnika.Klub i Udruga organiziraju, također, i rekreativno i sportsko jahanje, izlete u prirodu i radionice za djecu. Dopredsjednica Udruge KK "Kolan" je nakon kratkog izlaganja pozvala potencijalne volontere da se pridruže svojim sugrađanima kojima je volonterstvo već obogatilo život.

Naslovnica Šibenik

Najčitanije

Žrtve spajanja Združivanje Jadranske banke s Hrvatskom poštanskom bankom nekim je građanima, osim dugog čekanja u redu, stvorilo i dodatne, puno veće probleme: "Bivša žena iskoristila je grešku banke i ispraznila mi račun"

Združivanje Jadranske banke s Hrvatskom poštanskom bankom nekim je građanima, osim dugog čekanja u redu, stvorilo i dodatne, puno veće probleme: "Bivša žena iskoristila je grešku banke i ispraznila mi račun"
Šibenska Jadranska banka od 1. travnja 2019. tek je povijesna činjenica. "Utopljena" je u Hrvatsku poštansku ban...
Združivanje Jadranske banke s Hrvatskom poštanskom bankom nekim je građanima, osim dugog čekanja u redu, stvorilo i dodatne, puno veće probleme: "Bivša žena iskoristila je grešku banke i ispraznila mi račun"