StoryEditorOCM
ŠibenikVELIKO PRIZNANJE

Dizajnerica Đina Grbin: Iz tisne šibenske ulice do pariškog tjedna mode

22. siječnja 2018. - 09:40

Ako vas zanima kako se iz tisne šibenske ulice, koja spaja Kalelargu i Masnu ulicu, stiže do Pariza, pitajte Đinu Grbin! Naime, na adresu dugogodišnje šibenske krojačice i dizajnerice ovih je dana stigao e-mail, u kojem je poziv za Paris Fashion Week ilitiga pariški tjedan mode. Prestižno događanje koje se održava u jednoj od svjetskih modnih metropola početkom ožujka.
Nije samo interesantan poziv, koji je Đina dobila iz Francuske, nego i njezina reakcija kad je shvatila da se ne radi o neslanoj šali.

– Nakon što sam među hrpom mailova ugledala pozivnicu za Paris Fashion Week, prvo što sam pomislila bilo je da su mi prijateljice smjestile. Da se radi o nekoj provokaciji, zezanciji. No, onda sam otvorila privitke, koje sam dobila uz pozivnicu. I shvatila da je vrag odnio šalu! Da sam zaista dobila poziv za sudjelovanje na tom svjetski popularnom modnom eventu – priča šibenska dizajnerica Đina Grbin, vlasnica modnog butika "Sani design“.

Iako bi sudjelovanje na pariškom tjednu mode bila neprocjenjiva reklama, poznata šibenska dizajnerica još dvoji oko putovanja u francusku prijestolnicu.
– Istina, još razmišljam oko odlaska u Pariz. Sudjelovanje na tamošnjem tjednu mode sigurno bi mi donijelo mnoge poslovne prilike, otvorilo mogućnost buduće suradnje s različitim dizajnerima. S druge strane, taj poziv je sam po sebi veliko priznanje. Od prvih trenutaka provedenih za šivaćom mašinom do danas nikad mi u prvom planu nije bilo stvaranje brenda. Cilj mi je bio da postanem i ostanem prepoznata po svakoj kapi uloženog znoja, energije, kreativnosti, truda, napravljenog materijala... A, znate, sve ima i svoju cijenu. Pariz je za mene, koja sam navikla raditi u nekim manjim gabaritima, ipak, nešto veći zalogaj. Vidjet ćemo još hoće li biti i prevelik. Svakog dana mijenjam odluku. Uostalom, mlada sam. Tek su mi 52 godine! Bit će još prilika – kazuje kao uvijek nasmijana i simpatična Đina Grbin.

U slučaju da, ipak, odluči otići na Paris Fashion Week, Đina će morati izraditi specijalne kreacije za to veliko događanje.
– Organizatori zahtijevaju da napravim jedanaest odjevnih predmeta, kojima bih se predstavila na revijama malih dizajnera. Neće mi biti problem osmisliti ih jer sam inače, bez lažne skromnosti, puna ideja. Naravno, trebat će mi i pokoji savjet oko sudjelovanja na pariškom tjednu mode. Već sam se konzultirala s nekolicinom kolega iz modnog svijeta. Dobila sam zbilja vrijedne instrukcije. Nije dovoljno samo izraditi kreacije. Puno toga ovisi o šminkanju, frizurama manekenki, fotografiranju koje bih voljela obaviti u Parizu. Puno je dodatnih troškova koji nastaju u hodu. Naravno da bih voljela u ožujku otići u Pariz. Ako se to, međutim, ne dogodi, neću biti razočarana. I dalje ću raditi posao koji volim, šivati. A organizatorima Paris Fashion Weeka mogu samo zahvaliti na pozivnici, jer su mi omogućili da prezentiram svoj rad u prijestolnici mode, velikom Parizu – poručila je Đina.

18. travanj 2024 10:32