StoryEditorOCM
ŠibenikRadio Šibenik seli u Dalmare

Pedeseti rođendan slavit će u novom prostoru, izlaze iz stečaja, staju na "zdrave noge" i okreću novu stranicu<br />  

Piše šibenski.hr
18. siječnja 2018. - 21:41


Glavna urednica Županijskog radio Šibenika Danijela Slavica, priopćenjem za javnost obavijestila je da se Županijski radio Šibenik za koji dan seli iz prostorija na adresi Obala palih omladinaca 4, na gradskoj rivi, u nove prostorije u Ulici Velimira Škorpika, koje su po mnogočemu adekvatnije za rad.

- U tijeku su tehničke pripreme kako bi preseljenje, samo po sebi delikatno i zahtjevno, prošlo što bezbolnije a javnost će u dogledno vrijeme biti obaviještena o detaljima.

Osobito veseli što ćemo program emitirati iz novog prostora baš u godini u kojoj Županijski radio Šibenik proslavlja svoj jubilarni 50. rođendan. Zato već sada najavljujem da ova okrugla obljetnica neće biti proslavljena samo u jednom danu, nego kroz cijelu godinu koja je pred nama.

Desetak posljednjih godina za Županijski radio Šibenik, kao što već znate, bilo je turbulentno. Ako bismo upotrijebili liječnički žargon i ovaj medij usporedili sa prosječnim čovjekom u RH, mogli bismo kazati da je Županijski radio Šibenik teško bolovao i skoro su ga te bolesti stajale života. Borio se Radio sa „vanjskim i unutarnjim bolestima“, ali je ozdravio i uspješno se oporavlja a očekuje se i okončanje stečaja.

U listopadu 2016.godine, kada sam došla na mjesto glavne urednice, Radio je bio u katastrofalnom stanju, financijski, programski, kadrovski, bez komitenata i što je najbolnije, skoro bez slušatelja.

Od tada pa do danas, Radio više nema zakonskih prepreka u emitiranju programa, ima novu programsku shemu, slušanost je iznimno porasla a komitenti se vraćaju. Bez lažne skromnosti, to su rezultati koje bi u tako kratko vrijeme mogao postići samo onaj koji ovaj posao voli i spreman je na žrtvu i to kao humanist, bez kalkulacija i licemjerja.

Zato je i ovo najavljeno preseljenje zapravo došlo kao doslovno okretanje nove stranice u djelovanju ovog medija.

Na kraju, ali nikako manje važno, red je da se osobno zahvalim svima od kojih sam kao glavna urednica, pa time i Radio, imala podršku.

To su; Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija, sva poduzeća i ustanove kojima su Grad i Županija vlasnici, NP Krka i NP Kornati, Grad Vodice, Općina Primošten, sve javne osobe iz Šibenika i Šibensko-kninske županije koje su rado sudjelovale kao gosti u emisijama Radija i sve kolege iz šibenskih medija koji su, kad je trebalo, pokazali kolegijalnost.

U nadi da će Županijski radio Šibenik živjeti još bar ovoliko godina, srdačno vas pozdravljam, piše na kraju priopćenja glavna i odgovorna urednica Danijela Slavica.



 

20. travanj 2024 01:39