StoryEditorOCM
ŠibenikGradonačelnik primio "Mihovilce"

Čestitke od srca, svojim trudom i radom pokazali ste se najboljima među planinarskim klubovima u Hrvatskoj

Piše Šibenski hr.
16. siječnja 2018. - 16:00

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas članove Hrvatskog planinarskog kluba „Sv. Mihovil“, predsjednika kluba Matu Protegu, dopredsjednika Momira Karabuvu, tajnicu Antoniju Viljac te Aidu Barišić, pročelnicu speleološkog odsjeka Hrvatskog planinarskog saveza i dugogodišnju članicu šibenskog kluba.

Hrvatski planinarski klub „Sv. Mihovil“ u 2017. godini Hrvatski planinarski savez proglasio je najboljom planinarskom udrugom u Hrvatskoj, dok je Aidi Barišić uručeno priznanje u kategoriji Najbolji dužnosnik u HPS-u.

-Čestitam vam na ovom priznanju; svojim trudom i radom pokazali ste kako ste najbolji među planinarskim klubovima u Hrvatskoj, a konkurencija od 345 udruga nije mala. Vaši rezultati u planinarskim, speleološkim i alpinističkim aktivnostima zaista su za svaku pohvalu, a hvalevrijedan je i vaš trud da svoje znanje prenesete na mlade uzraste organizacijom brojnih škola i tečajeva. Osim toga, većina članova HPK „Sv. Mihovil“ ujedno su i pripadnici HGSS-a, čiji je volonterski rad u spašavanju ljudskih života neprocjenjiv.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te istaknuo kako je Grad Šibenik dao na korištenje objekt u Rokićima šibenskom HGSS-u te HPK „Sv. Mihovil“.

-Do sada smo održali 15 speleoloških škola kroz koje je prošlo preko 170 mladih ljudi, speleoloških pripravnika. Ove godine početkom ožujka organiziramo 16. po redu speleološku školu, te aktivno radimo ne samo na edukaciji, nego i na prevenciji i sigurnosti, prvenstveno za speleološke objekte, rekla je Aida Barišić.

Predsjednik HPK „Sv. Mihovil“ Mate Protega istaknuo je da klub trenutno broji 250 članova, uglavnom mladih ljudi, a organizirana je i mala planinarska škola za djecu te škola sportskog penjanja.
Današnjem primanju šibenskih planinara nazočio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić.
 

26. travanj 2024 15:02