SMRDI, SMRDI, UŽASNO SMRDI Tonči Restović Novici Ljubičiću: 'Vaši razlozi poskupljenja smeća nisu vjerodostojni!'

SMRDI, SMRDI, UŽASNO SMRDI

Šibenski otpad postaje vruća roba na političkom tržištu. Obrazloženje Novice Ljubičića, direktora gradske Čistoće po kojem je do povećanje cijena odvoza otpada od 50 posto, došlo zbog plaćanja deponiranja smeća Bikarca koji je postao zasebna tvrtka, te nabavke nove opreme za odvojeno prikupljanje smeća, Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a ocijenio je – nevjerodstojnim.
'Zahvaljujemo se gradskoj vlasti što je našla 3 minute svoga vremena i barem pokušala objasniti razloge povećanja cijene komunalne usluge odvoza otpada. Kako je povod Vašeg obraćanja zapravo bila naša jučerašnja press konferencija, a ne svijest o tome da je Vaš isključivi zadatak raditi za dobrobit svih Šibenčanki i Šibenčana, dopustite nam da to obraćanje ocijenimo kao nevjerodostojno.' - napisao je Restović u priopćenju, u kojem dalje stoji;
'Dobro Vam je poznato da je upravo Vaša stranka, u proteklim godinama, inzistirala na „razdvajanju“ Bikarca kao zasebne pravne osobe, dok je SDP zastupao stav da cijelokupna usluga treba ostati zaduženje jedne gradske tvrtke. Smatrali smo tada da će takvim modelom, koji ste vi zastupali, doći do povećanja cijene usluge i nažalost, bili smo u pravu. Šibenčanke i Šibenčani sada već plaćaju 50% veću cijenu odvoza otpada, a vjerojatno će ta cijena još i narasti. I iz tog razloga, Vaše obrazloženje ocjenjujemo nevjerodostojnim.'
'Troškove nove mehanizacije, nabavke kanti za otpad, organizacija posla i ostale „poteškoće“ koje spominjete kao razlog poskupljenja usluge, također ocjenjujemo nevjerodostojnim jer dobro ste plaćeni za posao koji obavljate. I zbog tog bi bilo korektno da korist od Vašeg rada imaju građanke i građani, a ne obrnuto.' - stoji u priopćenju prvog čovjeka šibenskog SDP-a.

Naslovnica Šibenik

Najčitanije

POLICIJA PRIVELA 13 ZADRANA I 1 ŠIBENČANA 'Bio je to pravi ulični rat. Naši i Zadrani, mlatili su se svim i svačim, vitlalo se lancima, kaiševima, letjelo je kamenje, baklje, stolovi i stolice' (FOTO)

'Bio je to pravi ulični rat. Naši i Zadrani, mlatili su se svim i svačim, vitlalo se lancima, kaiševima, letjelo je kamenje, baklje, stolovi i stolice' (FOTO)
'Bio je to pravi ulični rat! Naši i Zadrani, bilo ih je masu, mlatili su se svim i svačim. Rukama, nogama, vitla...
'Bio je to pravi ulični rat. Naši i Zadrani, mlatili su se svim i svačim, vitlalo se lancima, kaiševima, letjelo je kamenje, baklje, stolovi i stolice' (FOTO)