Tonči RESTOVIĆ Predsjednik šibenskog SDP-a: Sramotna je odluka gradskih vlasti da digne plaće pročelnicima koji već imaju deset tisuća kuna mjesečno

Tonči RESTOVIĆ

- Sramotna je odluka gradskih vlasti o povećanju plaća pročelnicima u gradskoj upravi, i to iz dva razloga. Prvi je taj što se povećala plaća onima koji imaju plaću oko deset tisuća kuna, dok ostalim zaposlenicima, od kojih neki rade i za 3,5 tisuće kuna, plaća ostaje ista. Drugi razlog zbog kojeg je ovo povećanje potpuno neopravdano je i upitna kvaliteta posla kojeg pročelnici obavljaju pa tako imamo situaciju da nam grad dobije uvjetno mišljenje revizije ili da kasni s plaćanjima obveza, kao i situaciju da nam Ministarstvo vraća nezakonite zaključke oko izmjena GUP-a. Umjesto da nagrađuje one koji kvalitetno odrađuju svoj posao, gradska vlast povećava plaće upravo onima koji su odgvoorni za nekvalitetno postupanje.'

Kazao je to Tonči Restović, predsjednik GO SDP-a Šibenik, koji je kritizirao i 'potpuno neprimjereno, bahato i nepotrebno' povećanje cijene usluge odvoza otpada i to za 50 posto. 'Iz same odluke nije vidljivo povećanje kvalitete usluge koju građanke i građani dobivaju, ali se očekuje dodatno povećanje cijene usluge odvoza i zbrinjavanja otpada, koje će iznositi minimalno dodatnih 50 posto' – kazao je Restović, dodavši da se stječe dojam da je najvažnija stvar u Odluci bilo popisati kazne koje će postati dio cijene usluge.

Restović je također pohvalio organizatere Adventure i proslave Nove godine, posebno gospodina Eraka koji je najzaslužniji za osmišljavanje samog koncepta Adventure i realizaciju ovogdoišnjeg programa. Nije najbitnije koliko je taj 'dobro osmišljeni program' privukao turista i gostiju, čiji se broj uporno trude nabildati gradonačelnik Burić i direktor TZ Dino Karađole. Nego je bitno što je taj program rezultirao velikim posjetom samih Šibenčanki i Šibenčana, koji su na koncu i platili enormno visoku cijenu i troškove tih događaja, kazao je predsjednik GO SDP-a.

Naslovnica Šibenik

Najčitanije

POLICIJA PRIVELA 13 ZADRANA I 1 ŠIBENČANA 'Bio je to pravi ulični rat. Naši i Zadrani, mlatili su se svim i svačim, vitlalo se lancima, kaiševima, letjelo je kamenje, baklje, stolovi i stolice' (FOTO)

'Bio je to pravi ulični rat. Naši i Zadrani, mlatili su se svim i svačim, vitlalo se lancima, kaiševima, letjelo je kamenje, baklje, stolovi i stolice' (FOTO)
'Bio je to pravi ulični rat! Naši i Zadrani, bilo ih je masu, mlatili su se svim i svačim. Rukama, nogama, vitla...
'Bio je to pravi ulični rat. Naši i Zadrani, mlatili su se svim i svačim, vitlalo se lancima, kaiševima, letjelo je kamenje, baklje, stolovi i stolice' (FOTO)