StoryEditorOCM
ŠibenikZimski praznici u Knjižnici

Zaigrajte popularne društvene igre i oživite zaboravljeno preskakanje laštika; na svoje će doći i ljubitelji lutaka, origamija i kviza

Piše Šibenski.hr
23. prosinca 2017. - 12:20

U šibenskoj Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" pripremili su bogat program za vrijeme zimskih školskih praznika. Tako iz Knjižnice pozivaju sve zainteresirane da se pridruže igranju zabavnih društvenih igara: Twister, Čovječe, ne ljuti se, Monopoly, Osvoji Jadran, BrainBox igre, Scrabble, Pogodi tko, Šah, Domino i mnoge druge.

Vrijeme rezervirano za društvene igre je od utorka do petka u vremenu od 10 do 12,30 sati, te od 17 do 19 sati. Uz društvene igre, svi koji to požele, moći će se okušati i u preskakanju laštika, zaboravljene dječje igre (tijekom cijelog radnog vremena Knjižnice).

Nadalje, u šibenskoj Knjižnici organziraju i radionica 1, 2, 3 PRIČA
- U toj radionici cilja nam je ispričati priču kroz pokret, pjesmu i lutke. Želimo napraviti zajedno igrokaz, izraditi lutke, posuditi im glasove i oživiti likove- kaže Marina Čalić-Polegubić, iz Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić"
Pridruži nam se u veseloj igri ovih blagdana.

Osim toga, bit će održana i Origami radionica
- To je prilika da naučite sve o vještini savijanja papira. Pozivaju se svi ljubitelji origamija i oni koji će to tek postati da se prijave na Origami radionicu koja će se odvijati u Knjižnici na Dječjem odjelu. Ove radionice su namijenjene osnovnoškolcima, a prijaviti se mogu na broj telefona 201-280, osobno u Knjižnici ili u inbox Facebook stranice Knjižnice. O točnom terminu održavanja radionice biti ćete naknadno obaviješteni- veli Čalić-Polegubić.

Na koncu, na svoje će doći i ljubitelji kviza. Kvizomani se mogu prijaviti na književni kviz o poznavanju Grega Heffleyja i njegovih dogodovština, nepodopština i zanimljivih životnih situacija. Kviz će obuhvaćati naslove Kronike Grega Heffleya, Rodrick rastura i Točka na i.

Inače, Gregovi dnevnici omiljeni su serijal američkog karikaturista i dizajnera internetskih igrica Jeffery Kinneya u kojima čitatelji prate dogodovštine Grega Heffleyja, jedanaestogodišnjeg dječaka kojeg muče tipične brige i problemi većine djece te dobi. Knjiga je pisana u formi dnevničkih zapisa, izgleda poput bilježnice, a font imitira rukopis. Sam autor je i tvorac simpatičnih ilustracija kojima je popraćen tekst.
 

25. travanj 2024 19:01