Izabrani šibenski najvolonteri godine Laureati su Udruga "Izvor ljubavi"  i Tomislav Junaković, vodič konja u Udruzi "Kolan" (foto)

Izabrani šibenski najvolonteri godine

 

Udruga "Izvor ljubavi" koja brine o djeci s disleksijom i disgrafijom u kategoriji organizatora volontiranja, a od pojedinaca volontera Tomislav Junaković, vodič konja za terapijsko jahanje u udruzi "Kolan" dobitnici su ovogodišnjih nagrada za volonterski rad na području Grada Šibenika. Izbor je večeras u 17 sati u Gradskoj vijećnici organizirao Savjet mladih, a o nagrađenima umjetničkim slikama odlučilo je tročlano povjerenstvo u sastavu: Maja Šintić, udruga "Šum", Martin Mrša, Udruga "Mladi u EU" i Azra Skorić iz gradskog odjela za društvene djelatnosti.

Žiri je imao nimalo lagan zadatak, istaknuto je, budući da su volonteri nesebični, a s druge strane i vrlo samozatajni ljudi, tako da se za ovogodišnji izbor čekao drugi krug, budući da je prijava bilo malo i nisu u početku odražavale pravo stanje ipak sve razvijenijeg volonterstva u Šibeniku.

Osim nagrađenih, sve kandidirane udruge i pojedinci večeras su dobili priznanja, a to su: Konjički klub "Kolan", Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić", Udruga "Franak", Oxid, udruga za promicanje glazbene i urbane kulture, te Ivanica BelamarićAna SavićKarmen BezbradicaMarijana ŠarićMatea Jakelić-BilićAnita Perkov-KalebotaAna Šimić i Majda Ivanda. Ivanda je u ime svoje Udruge "Izvor ljubavi" primila nagradu za najboljeg organizatora volontiranja.
Okupljene u dvorani Gradske vijećnice pozdravio je i zaželio im daljnje uspjehe Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika, a na dodjeli nagrada je bila i Mirjana Žurić, pročelnica odjela za društvene djelatnosti.
-Nemjerljivo je ovo što radite za bližnje i zajednicu u svome slobodnom vremenu, bez ikakve naknade. Naročito danas, kada prevladava parola "vrijeme je novac", istakao je Mileta.
 

Naslovnica Šibenik

Najčitanije

nepotizam Lako joj je kad joj je ćaća Nediljko Dujić: Šefu županijskog HDZ-a kćer školovao Gradski parking, zaposlio je HEP; Prozvani Dujić šokirao odgovorom o budućnosti svoje kćeri: Ona pakira kofere, jer ovo je država za kriminalce

Lako joj je kad joj je ćaća Nediljko Dujić: Šefu županijskog HDZ-a kćer školovao Gradski parking, zaposlio je HEP; Prozvani Dujić šokirao odgovorom o budućnosti svoje kćeri: Ona pakira kofere, jer ovo je država za kriminalce
Ana Dujić mlada je žena, trenutno zaposlena u HEP-u (točnije, šibenskoj Elektri), iako joj je školovanje na dvog...
Lako joj je kad joj je ćaća Nediljko Dujić: Šefu županijskog HDZ-a kćer školovao Gradski parking, zaposlio je HEP; Prozvani Dujić šokirao odgovorom o budućnosti svoje kćeri: Ona pakira kofere, jer ovo je država za kriminalce