StoryEditorOCM
ŠibenikPotpisan ugovor

Još pola milijuna kuna za uređenje plaže Rezalište; evo što će sve biti napravljeno na popularnom kupalištu

13. prosinca 2017. - 15:41

Zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta potpisao je u srijedu ugovor s ministrom turizma Garijem Cappellijem kojim Ministarstvo turizma stavlja na raspolaganje Gradu Šibeniku novih pola milijuna kuna za završne radove na plaži u Brodarici, poznatijoj kao Rezalište. Podsjetimo, Ministarstvo turizma je već prije dvije godine, također putem natječaja za Program razvoja javne turističke infrastrukture, sufinanciralo radove na istoj plaži u iznosu od milijun kuna, a Grad šibenik je uložio dodatnih deset milijuna.

-Još jednom izvrsno napisanom prijavom na natječaje državnih tijela bespovratno smo dobili oko 40 posto potrebnog novca za staviti „točku na i“ novoj mladosti plaže Rezalište. Vanjska sredstva za sufinanciranje šibenskih projekata sada već rutinski ostvarujemo, no iza toga se ne krije samo znanje i iskustvo, već i predan i savjestan rad službenika našeg Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj- kazao je Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika i voditelj projekta Rezalište.

U završnim radovima je planirano izgraditi pet fiksnih mulića, četiri manja i jedan veći, konstrukcijski sastavljen iz dva dijela, sve obloženo drvom. Također, završit će se pješačka staza, tj. dio koji nije realiziran, zato da bi se omogućio pristup strojevima pri izvedbi mulića. Uz rampu za ulaz u more osoba sa smanjenom pokretljivošću izvest će se kameni nasip. U svrhu sprječavanja raznošenja pijeska vjetrom sa plohe odbojkaškog igrališta postavit će se inox-guma-platno ograda te klupa od kamenog suhozida obložena drvom.

Procijenjena vrijednost završnih radova je nešto manja od 1,3 milijuna kuna s PDV-om, a javni natječaj za izvođača radova se očekuje nakon što Gradsko vijeće utvrdi proračun za slijedeću godinu, odnosno kroz siječanj 2018.

Dodatno će se putem natječaja za koncesiju pronaći upravitelj morske vučnice, tj. adrenalinskog sadržaja kružnog skijanja na moru uz pomoć automatizirane vučnice na kranu.

Podsjetimo, plaža Rezalište prostire se duž 400 metara obalne linije i u protekle dvije godine potpuno je uređena. Pod velikom nadstrešnicom uređeno je dječje igralište, tu su košarkaško i odbojkaško igralište te teretana na otvorenom. U potpunosti je opremljeno tuševima, prostorom za presvlačenje i sanitarnim čvorom. Kupalište je prilagođeno osobama s invaliditetom, uključivo rampu za ulazak u more i prilagođeni sanitarni čvor. Parkiralište ima 200 parkirnih mjesta za automobile i 39 parkirnih mjesta za motocikle. U koridor između parkinga i kupališta smještena je šetnica s urbanom opremom i hortikultura. Uklonjeni su neprimjereni kiosci, te je napravljen centralni objekt u kojem će sljedeće sezone zaživjeti caffe bar, slastičarnica, fast-food i mini-market. Rasvjeta duž plaže noću pruža poseban ugođaj.

-Nakon što smo napravili plažu Banj i nakon što ćemo s ovim radovima ispuniti dano obećanje po pitanju plaže Rezalište, nastavit ćemo s izradom glavnog i izvedbenog projekta faksimilske obnove kabina na Jadriji te pridružene im obalne crte, kako bi, između ostalog, ustanovili njegovu točnu financijsku dimenziju i našli načina da ga financijski zatvorimo- najavio je Danijel Mileta.

 

19. travanj 2024 15:37