StoryEditorOCM
ŠibenikNaša Krka

Korisnici Inkluzije Šibenik posjetili Krku i tiskali brošuru o ljepotama nacionalnog parka

Piše i snimio: Branimir Periša
22. studenog 2017. - 13:49

"Naša Krka" naziv je brošure namijenjene osobama s intelektualnim teškoćama koju su izradili korisnici Centra za socijalnu inkluziju Šibenik u suradnji s NP Krka. Nacionalni park finacirao je njihov projekt s 26 tisuća kuna, a brošuru tiskanu u 300 primjeraka i uvrštenu u promidžbene publikacije NP Krka na press konferenciji predstavili su prof. Marijana Mijat i Lovro Vudrag, grafički dizajner brošure, oboje iz Inkluzije Šibenik, te Krešimir Šakić, ravnatelj NP Krka.

-Mladi s teškoćama sudjelovali su u izradi brošure i s time smo došli u priliku široj javnosti promovirati njihove sposobnosti i potencijale, naglasila je Mijat. Istodobno, s ovim projektom Inkluzija Šibenik željela je omogućiti osobama s intelektualnim teškoćama koje još nisu bile na Krki da posjete nacionalni park i pronesu glas o tom jedinstvenom prostoru među drugim osobama s teškoćama.

U Inkluziji Šibenik inače, za NP Krka čuvaju samo najbolje riječi, budući da je zapošljavajući neke od njihovih korisnika ova ustanova, uvijek otvorena za suradnju i pomaganje pokazala senzibilitet za osobe s teškoćama.
Izdavanje ove brošure, kako napominje Krešimir Šakić, dio je šireg programa NP "Krka" u kojem finacira projekte različitih udruga.

-Posebno me veseli ozbiljnost s kojom je Inkuluzija Šibenik iskoristila donirani novac. Mogu svima preporučiti da se povedu za ovim primjerom, kazao je Krešimir Šakić zahvaljujući korisnicima inkluzije i njihovim skrbnicima na trudu da nacionalni park predstave u najboljem svjetlu. Ravnatelju je posebno pohvalio lepršavost ove brošure te je iz svake fotografije i objavljenih izjava jasno da su uživali na izletu upoznavajući Krku.

U proteklih 13 godina od utemeljenja, Inkluzija Šibenik provela je kako se čulo, niz usmjerenih programa za edukaciju i rad s mladim osobama s teškoćama. Naročito su posvećeni promoviranju i prepoznavanju radnih sposobnosti osoba invaliditetom u suradnji sa širom zajednicom pri čemu promoviraju vrijednosti ekologije, kulturne baštine, likovne umjetnosti i zdravlja.

27. travanj 2024 00:46