StoryEditorOCM
ŠibenikOtvoren natječaj za javne radove

Grad Šibenik na šest mjeseci zaposlit će 380 osoba

Piše šibenski.hr
17. studenog 2017. - 12:45


Grad Šibenik objavio je Javni poziv za prijavu kandidata za program zapošljavanja nezaposlenih osoba na javnim radovima na području Grada Šibenika u 2017. godini.

Programom javnih radova bit će obuhvaćeno 380 nezaposlenih osoba u trajanju do 6 mjeseci. Korisnicima programa osigurana je minimalna bruto plaća u iznosu od 3.839,47 kuna ili 50 posto troškova minimalne neto plaće u iznosu od 3.839,47 kuna ukoliko je u nepunom radnom vremenu. Ciljane skupine za koje je organizirana mjera javnog rada su dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe.


Program javnih radova obuhvaća poslove sanacije nerazvrstanih cesta, a kojih su vlasnici jedinice lokalne samouprave i uprave čije je održavanje u njihovoj nadležnosti sukladno Odluci o nerazvrstanim cestama.

Ostali poslovi koji mogu biti obuhvaćeni Programom su čišćenje drveća i niskog raslinja, saniranje divljih odlagališta otpada, održavanje poljskih putova, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i putova, čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge održavanje čistim i uređivanje postojećih izvora vode u šumama te ostale preventivno-uzgojne radove planirane godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara te saniranje nerazvrstanih cesta, čijih su vlasnici i za njihovo održavanje nadležne upravo jedinice lokalne samouprave i uprave, zbog posljedica bujičnih poplava.


Prijave se dostavljaju u pisarnicu Grada Šibenika na adresu Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, 22000 Šibenik s naznakom „Prijava za javne radove“, u roku 6 dana od dana objave poziva. Prijavnica je dostupna na web stranici Grada Šibenika i u Pisarnici Gradske uprave.


 

26. travanj 2024 04:21